Shadow

Phuket se redeschide pentru turiștii vaccinați, dar va cere în continuare PCR

Phuket, una dintre cele mai importante destinații de vară din Thailanda, este prima din țară care se redeschide pentru turiștii internaționali vaccinați, începând de azi 1 aprilie. Autoritățile thailandeze avansează astfel previziunile de redeschidere a țării către turismul internațional în octombrie, deși mențin multe dintre cerințele actuale. O carantină de șapte zile va dura până la 1 iulie

Phuket va fi destinația pilot care va elimina carantina de la 1 iulie, în timp ce alte destinații vor trebui să continue cu carantinele de șapte zile care se vor aplica în Phuket de la 1 aprilie.

De asemenea, turiștii vaccinați vor trebui să îndeplinească mai multe cerințe începând cu 1 aprilie:

– Trebuie să sosească cu avionul la Aeroportul Internațional Phuket.

– Trebuie să rămână în hotelul lor din Phuket timp de șapte zile înainte de a pleca în alte părți ale țării.

– Trebuie să prezinte dovada vaccinării.

– La sosirea în țară, trebuie să prezinte un test PCR negativ.

– La sosire trebuie să facă un test suplimentar, o cerință la care s-ar putea renunța în cele din urmă.

– Trebuie să obțină certificatul de intrare, viza sau permisul de reintrare și, de asemenea, să descarce aplicația „Thailand Plus” pentru a putea fi urmărite în timpul șederii sale.

– Trebuie să aibă, în mod obligatoriu, o asigurare de călătorie cu acoperire împotriva Covid-19.

Turiștii internaționali care sosesc vaccinați începând cu 1 iulie vor trebui să îndeplinească aceleași cerințe, dar vor evita carantina obligatorie de șapte zile la hotel.

Începând din octombrie, vor fi alte destinații turistice din țară care vor slăbi restricțiile, cum ar fi Krabi, Phangnga, Koh Samui, Chonburi (Pattaya) și Chiang Mai, de asemenea, numai pentru turiștii vaccinați și fără carantină obligatorie. 

Deschiderea timpurie a Phuket răspunde la relaxarea graduală propusă pentru Thailanda de Centrul pentru Managementul Situației Economice, care este prezidat de prim-ministrul țării, Prayuth Chan-Ochoa.

„Prioritatea autorităților thailandeze este de a asigura un turism sigur atât pentru vizitatori, cât și pentru populația locală”, a declarat directorul biroul Autorității pentru Turism din Thailanda (ATA) din Londra.

Mass-media britanica sugerează că guvernul intenționează să vaccineze 70% din populație până în iulie, dar analizând statisticele actuale de imunizare, obținerea acesteia va fi dificilă. În acest moment, Thailanda a imunizat mai puțin de 1% din populație.

Phuket, una dintre cele mai cunoscute destinații din Thailanda. Fotografie: Costa Cruises

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.