Shadow

Parisul va interzice mai multe apartamente turistice în zonele saturate

Primăria Parisului va interzice crearea de noi apartamente turistice administrate de profesioniști în zone ale orașului pe care le consideră saturate, în încercarea de a evita că prețurile chiriilor convenționale pentru rezidenți să crească și mai mult. 

În cadrul unei apariții în presă, „numărul doi” al primăriei Emmanuel Grégoire, a justificat această măsură considerând că oferta de acolo „este deja foarte abundentă”.

Aceasta s-ar aplica în cartiere precum cele din centrul Parisului (inclusiv cartierul Marais), Canal Saint Martin, Grand Boulevards, Champ Elysées și Montmarte.

Această limitare va fi impusă doar managerilor profesioniști și nu și proprietarilor care își închiriază proprietatea pentru mai puțin de 120 de zile pe an.

În oraș sunt înregistrate 43.000 de apartamente turistice, deși primăria crede că cifra reală este mult mai mare și intenționează să profite de inițiativele legislative pentru a aplica mai multe restricții în acest sector.

Un apartament turistic de lux în Paris. Fotografie: Adobe Stock.

În același timp, patru deputați, din partide politice diferite, au prezentat marți o inițiativă care vizează, printre altele, să se asigure că închirierea pe termen scurt a apartamentelor turistice este supusă acelorlași impozite ca și închirierea pe termen lung.

De asemenea, se are în vedere reducerea pragului de la care un proprietar devine profesionist (cu obligațiile suplimentare pe care le implică acest lucru) de la 120 de zile pe an, cât este în prezent, la 90 de zile.

A se citi și Regiunea Paris recuperează 87% din turiști si 90% din venituri.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.