Shadow

Parcurile Disney au revenit pe profit

The Walt Disney Company a realizat 2,271 miliarde de dolari (1,935 miliarde de euro) în ultimele 9 luni și, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, afacerea cu parcurile a revenit la profit, în ciuda limitărilor de capacitate și a timpului în care au fost închise. 

 

Măsurile implementate pentru prevenirea răspândirii COVID-19 au avut impact asupra diferitelor afaceri ale companiei, lovind în principal segmentul parcurilor tematice, stațiunilor și navelor de croazieră, care au fost nevoite să-și suspende activtatea pentru a reveni treptat la normal. 

 

Odată cu avansul vaccinării și flexibilității restricțiilor, parcurile tematice și complexele turistice și-au reluat operațiunile, în general la capacitatea redusă, și am început o întoarcere continuă a croazierelor și tururilor ghidate”, a spus compania. 

 

Potrivit datelor publicate în luna august, în ultimul trimestru afacerea parcurilor a revenit pe profit, ajungând la 356 de milioane de dolari (320 de milioane de euro) față de 1.878 milioane de dolari (1,592 de milioane de euro) în pierderi din aceeași perioadă a anului trecut. 

Ricardo Guzman en Pixabay.

 

Într-un comunicat, compania explică faptul că creșterea afacerii parcurilor și experiențelor s-a datorat redeschiderii: Walt Disney World Resort și Shanghai Disney Resort au fost deschise pe tot parcursul trimestrului, în timp ce anul trecut Walt Disney Resort a fost închis pe tot parcursul trimestrului și Shanghai Disney Resort a fost deschis timp de 48 de zile. 

 

În trimestrul analizat, Hong Kong Disneyland a fost deschis timp de 72 de zile, comparativ cu 10 zile în anul precedent; Disneyland Resort și Disneyland Paris au fost deschise timp de 65 de zile, respectiv 19 zile, în trimestrul curent, în timp ce au fost închise pentru tot trimestrul anului precedent. 

 

Numere generale

Cifra generală pentru Walt Disney Company arată un profit de 2,271 miliarde de dolari (1,935 miliarde de euro) față de pierderile acumulate în primele trei trimestre din 2020 de 1,163 miliarde (986 de milioane de euro). 

 

În ceea ce privește facturarea, în primele nouă luni ale anului fiscal, Disney a câștigat 48,884 miliarde de dolari (41,450 miliarde de euro), cu 4% mai puțin decât în aceeași perioadă ca anul precedent, când s-au înregistrat venituri de 50,681 miliarde de dolari (42,974 miliarde de euro). 

 

În rezultatele din trimestru al treilea, cărora le-au acordat cea mai mare atenție analiștii de pe Wall Street, profiturile nete au fost de 995 milioane de dolari (843 M €), comparativ cu pierderile de 4,84 miliarde de dolari (4,102 miliarde de euro) în aceeași perioadă a anului 2020, ceea ce este atribuită bunei funcționări ale platformei de divertisment digital Disney+ și redeschiderii parcurilor sale. Veniturile pentru al treilea trimestru s-au situat la 17,022 miliarde de dolari (14,429 miliarde de euro), cu 45% mai mari decât în trimestrul al treilea din 2020. 

 

„Am încheiat al treilea trimestru într-o poziție puternică și suntem mulțumiți de performanța companiei pe măsură ce ne dezvoltăm afacerea în fața problemelor continue din cauza pandemiei”, a concluzionat CEO-ul Disney, Bob Chapek, într-un comunicat. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.