Shadow

OMT lucrează la un cod internațional pentru protecția turiștilor

Organizația Mondială a Turismului (OMT) promovează un nou cod internațional care îmbunătățește protecția legală a turiștilor ca și consumatori, astfel încât, în situații de urgență, să aibă condiții de asistență mai clare și mai consistente la nivel mondial. Proiectul, care are sprijinul a aproape o sută de state membre, a început cu aprobarea unui plan specific menit să restabilească încrederea turiștilor în plină criză a coronavirusului, grație unui cadru comun și armonizat. 

 

OMT lucrează împreună cu alte organizații internaționale, Comisia Europeană și sectorul privat în această inițiativă pentru ca în lumea post-COVID împărțirea responsabilităților între toate părțile interesante din turism să fie „mai echitabilă și mai echilibrată”, potrivit organizației cu sediul în Spania. 

 

Stabilirea unui set armonizat de norme pentru protecția consumatorului, care protejează turiștii are obiectivul ca responsabilitatea de a avea grijă de aceștia în situații de urgență să fie împărțită „într-un mod echitabil” de-a lungul întregului lanț de valoare al turismului. 

 

Aceasta implică prevenirea eventualelor probleme prin elaborarea planurilor de urgență, implementarea protocoalelor de coordonare, instruirea părților interesate pentru a asista turiștii în situații de urgență și furnizarea acestora în timp real. 

Turiști în aeroport. Fotografie: EFE

Codul urmăreste, de asemenea, să actualizeze cooperarea transfrontalieră între guverne și furnizorii de servicii turistice și cazare și să ia în considerare repatrierea „eficientă” a turiștilor. 

 

OMT a subliniat că incertitudinea și lipsa de încredere în călătorii sunt una dintre cele mai mari provocări pentru reactivarea turismului, astfel încât acest cod va reprezenta un avans decisiv în această direcție. 

 

Organizația se așteaptă că statele membre să aprobe Codul la următoarea lor Adunare Generală, care va avea loc la sfârșitul anului 2021 la Marrakech (Maroc). 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.