Shadow

Noul manual Instagram pentru destinații turistice și companii

Destinațiile turistice și companiile pot învăța cum să profite la maxim de resursele oferite de aplicația Instagram datorită unui nou manual publicat de această rețea de socializare și de Organizația Mondială a Turismului (OMT). Documentul, în limba engleză și cu numeroase exemple, ilustrații, etc., poate fi descărcat în format PDF la finalul acestei știri. 

Exemple pe care le putem găsi în manual.

Recovery Playbook oferă informații pentru a profita la maximum de platformă, de la producția de reels pentru a afișa destinații până la utilizarea ghidurilor și a altor instrumente care reflectă modul în care sectorul este pregătit să întâmpine turiștii într-un mod sigur și responsabil”, explică OMT.

Manualul include un capitol dedicat părții se securitate digitală: cum să păstrezi contul în siguranță prin autentificare dublă, să eviți furtul de profiluri și alte artacuri de la hakeri, etc.

Siguranța este esențială în gestionarea conturilor de destinații și companii.

Un alt scop al manualului este de a promova conștientizarea mediului.

Ghidul explică sfaturi pentru povești turistice eficiente și prezintă cazuri de afaceri mici și destinații care au folosit Instagram pentru a intra în legătură cu publicul cheie în timpul pandemiei.

Ghidul arată cazuri de cum se poate folosi potențialul maxim al Instagram.

În concluzie, „obiectivul este de ajuta destinațiile și companiile să valorifice puterea poveștilor digitale și vizuale pentru a ajunge la noi audiențe și a porni turismul”, explică OMT.

„Acest prim parteneriat cu Instagram face parte din foaia de parcurs al OMT către inovarea digitală pentru a stimula repornirea turismului local și durabil”, adaugă organizația.

Publicatia poate fi descărcată în format PDF la următorul link.

Instagram Maps schimbă regulile jocului

Pe de altă parte, trebuie amintit că Instagram (deținută de Facebook) a lansat în mai multe țări, o nouă funcționalitate de geolocalizare prin hărți care, fiind încă foarte puțin exploatată, deschide o serie de oportunități pentru poziționarea de destinații și companii turistice din această rețea de socializare. „Problema este că, dacă ignori acest lucru, nu îți vei putea controla reputația„, avertizează expertul în marketing turistic Rafael de Jorge.

Dar de ce este acest canal atât de important?

În primul rând, din cauza volumului.

„Cu aproximativ un miliard de utilizatori activi lunar, Instagram este una dintre cele mai importante rețele de socializare din lume”, a explicat site-ul Statista.

În al doilea rând, pentru segmentare.

Potrivit Statista, „mai mult de două treimi din totalul audienței Instagram are 34 de ani sau mai puțin, iar acest lucru face ca platforma să fie desosebit de atractivă pentru agenții de marketing”.

Și, în al treilea rând, pentru reputație.

Oamenii intră să vadă fotografiile pe care clienții le postează. Aceasta este o nouă reputație online, generata astăzi mult mai mult prin imagini decât prin texte”, explică Rafael de Jorge.

Pe scurt, potrivit acestui expert, există riscul ca noua hartă a lui Instagram, prin fotografiile împărtășite de utilizatori, o imagine a destinației sau companiei noastre departe de mesajul pe care vrem să-l transmitem.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.