Shadow

Noi controale privind bagajele de mână în aeroporturile europene

Bagajele de mână au început să fie supuse unei noi inspecții de la data de 1 martie, atunci când a intrat în vigoare noul regulament european 2015/187 pentru toate aeroporturile din Uniunea Europeană. În principiu, orice pasager al transportului aerian poate fi obiectul acestor verificăriPlăci și uscătoare de păr, aparate foto și chiar jucării cu baterii vor fi supuse unei verificări specifice

Regulamentul european asigură că datele recente au arătat că teroriștii internaționali dezvoltă noi moduri de a ascunde dispozitive explozive în bagajele de mână și, prin urmare, Comisia Europeană a decis să întărească controalele. 

Regulamentul prevede că trebuie inspectat bagajul de mână care conțin dispozitive mobile șaparate electrice de mari dimensiunicare acum trebuie să fie plasate pe o tavă separat, așa cum se face cu primele. 

Noi controale privind bagajele de mână în aeroporturile europene
Noi controale privind bagajele de mână în aeroporturile europene

Aparatele noi pe listă

În acest sens, printre noile aparate care vor fi incluse în inspecție și trebuie să fie analizate separat în timpul controlului, se află aparate foto, camere video, laptop-uri, telefoane mobile, walkman, CD, calculatoare de buzunar, precum și aparate electrice de mari dimensiuni, cum ar fi fierul de călcat, placa de întins părul, uscătoare de păr, jucării pe baterii sau mașini de cusut portabile, printre altele. 

În prezent, sunt încă în vigoare reglementările privind transportul lichidelor în bagajul de mână pe aeroporturile din Uniunea Europeană. Aceasta interzice transportul de aerosoli sau recipientele cu lichide, creme, geluri sau substanțe similare care depășesc 100 de mililitri. Recipientele cu lichide sau similare ar trebui să fie într-o pungă de plastic transparentă, care poate fi deschisă și închisă și cu o capacitate de maximum un litru. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.