Shadow

Monorailul turistic care traversează o clădire

Chongqing, o mega-metropolă chineză de peste 30 de milioane de locuitori, este un oraș montan situat în sud-vestul țării, în partea superioară a bazinului râului Yangtze, cunoscut sub numele de „Orașul Cubic Magic” și renumit pentru structurile sale uimitoare, ale clădirilor și rețelelor de drumuri. În zilele noastre, a devenit, de asemenea, o destinație turistică populară, care atrage atât vizitatori chinezi cât și străini pentru ingeniozitatea orientală pentru a rezolva unele probleme. Stația de metrou ușor Liziba, unde, pentru a satisface nevoile monorailului și a sutelor de locuitori ai unui imens complex rezidențial care a fost construit în paralel și care a stat în calea proiectului de transport feroviar, trece în liniște prin clădiri ca și cum ar fi parte dintr-un film de ficțiune. Se poate observa în imagini. 

 

Monorailul Chonqing, un sistem de metrou ușor avansat din punct de vedere tehnologic, cel mai lung din lume, cu o lungime de peste 300 de km distribuit în opt linii, traversează podul Wuanda, singurul din lume cu dublă utilizare, atât pentru drum cât și pentru monorail. 

Fotografie: captură a clipului video ‘El gato chino’.

 

Trenul ușor are 181 de stații, unele dintre ele pur și simplu uimitoare: stația Liziba de pe linia 2 este singura situată în interiorul unei clădiri din acest oraș, între etajele 6 și 8 ale structurii sale de 19 etaje care, fără îndoială, numai cu acest plus atinge o valoare mai mare decât alte caracteristici urbane similare. În plus, au fost utilizate materiale speciale în monorail și șine, care reduc zgomotul la minim pentru locuitorii care pretind că aud mai mult mașinile de pe stradă decât trenul care trece prin clădirea lor. 

 

Secțiunea din interiorul clădirii are o lungime de 132 de metri. În fiecare zi se repetă această scenă magică a monorailului care trece prin clădire și zboară prin aer, care este capturată de camerele și telefoanele mobile ale turiștilor și trecătorilor

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.