Shadow

Ministerul Turismului din Israel: Țara Sfântă a înregistrat o creștere cu 39% a turismului culinar

Studiile arată că turismul gastronomic a devenit o forță motrice în industria turismului, tot mai mulți turiști căutând experiențe culinare autentice și unice în timpul călătoriilor lor. În Israel, s-a înregistrat cu o creștere de 39% a turismului culinar în ultimii cinci ani. Conștienți de acest trend, operatorii din industria turismului au recunoscut potențialul pe care bucătăria israeliană îl are în atragerea și fidelizarea turiștilor.

Conform unui raport publicat de World Food Travel Association, Israelul este clasat printre primele zece destinații turistice culinare din lume. Acest lucru subliniază faptul că gastronomia israeliană a devenit din ce în ce mai populară și recunoscută la nivel internațional. Preparatele tradiționale israeliene sunt o îmbinare iscusită între bucătăriile mediteraneană, orientală și evreiască. O combinație de arome, texturi și influențe culturale se regăsesc în fiecare farfurie.

Un exemplu emblematic este hummus-ul, o pastă delicioasă din năut, ulei de măsline și tahini, servită alături de pâine proaspătă. Shawarma, un fel de mâncare cu carne de pui sau de vită, condimentată și servită în pâine pita, este o altă specialitate populară în Israel. Falafel-ul, chifteluțe crocante din năut și mirodenii, și sabich-ul, un sandviș cu felii de ouă fierte, vinete prăjite și salată, sunt preparate apreciate de localnici și turiști deopotrivă.

Trenduri pentru turismul culinar în Israel în 2023

1.Turismul culinar sustenabil

În 2023, se preconizează că va crește interesul turiștilor pentru experiențe culinare sustenabile în Israel. Turiștii vor fi mai interesați să descopere restaurante și piețe care promovează ingrediente locale, producție eco-friendly și practici de reducere a deșeurilor alimentare.

2. Explorarea bucătăriilor etnice

Israelul are o identitate culinară distinctă și diversă, rezultat al influențelor multiple din Orientul Mijlociu și din întreaga lume. Această diversitate este percepută ca o resursă valoroasă pentru promovarea țării ca destinație turistică.

În 2023, se așteaptă ca turiștii să exploreze și să se bucure de preparate tradiționale și autentice din diferite comunități, cum ar fi bucătăria arabă, etiopiană, yemenită și evreiască. Prin evidențierea preparatelor tradiționale și a restaurantelor de top, Israelul reușește să atragă atenția pasionaților de gastronomie și să le ofere experiențe autentice și memorabile.

3. Căutarea autenticității

Turiștii din 2023 vor fi tot mai interesați de experiențe autentice, iar aceasta se aplică și în turismul culinar. Ei vor căuta restaurante și piețe locale autentice, unde să guste preparate tradiționale și să interacționeze cu bucătari locali, pentru a înțelege mai bine cultura și tradițiile culinare israeliene.

Cei interesați de condimente exotice și arome fascinante ar trebui să viziteze piața Mahane Yehuda din Ierusalim și piața Carmel din Tel Aviv. Aceste piețe vibrante sunt pline de standuri colorate, oferind o gamă largă de condimente autentice și produse locale proaspete. Fie că vă doriți să achiziționați za’atar (un amestec tradițional de ierburi și condimente), sumac (o pudră roșie cu gust ușor acrișor) sau ras el hanout (un amestec marocan aromatic), aceste piețe vă vor încânta simțurile și vă vor permite să descoperiți adevăratele comori ale bucătăriei israeliene.

4. Integrarea tehnologiei

Se așteaptă ca tehnologia să joace un rol tot mai important în turismul culinar în Israel. De la rezervări online la aplicații mobile pentru găsirea celor mai bune restaurante și recomandări personalizate, turiștii vor beneficia de inovații tehnologice pentru a-și optimiza experiențele culinare în Israel. De exemplu, GoIsrael este aplicația oficială a Ministerului Turismului din Israel care oferă informații detaliate despre destinațiile turistice, atracțiile principale, evenimentele, restaurantele și cazările disponibile în Israel. De asemenea, are și opțiuni de planificare a călătoriei, hărți offline și navigare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.