Shadow

Ministerul Turismului din Israel: Pariem pe promovarea gastronomiei locale pentru sezonul de toamnă

Comunicat de presă

Drumețiile montane, gastronomia, călătoriile în zone rurale, mai puțin populate, descoperirea meșteșugurilor, fac parte din lista de noi experiențe căutate de turișți. Acesta este și motivul pentru care Ministerul Turismului din Israel invită turiștii din lumea întreagă să descopere Țara Sfântă prin prisma gastronomiei variate. Israelul are un mix unic de culturi și turiștii vor putea încerca aici multe preparate specifice Orientului Mijlociu, dar și preparate din bucătăria asiatică și europeană. 

Ministerul Turismului din Israel susţine promovarea gastronomiei locale pentru sezonul de toamnă

Gastronomia – unul dintre principalele motive pentru care oamenii călătoresc

Conform unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Turismului, peste 88% dintre membrii săi consideră că gastronomia este un element strategic în definirea brandului şi a imaginii unei destinaţiei, iar peste 67% susţin că ţara lor are propriul brand gastronomic. În ceea ce priveşte produsele turistice, studiul realizat a arătat că cele mai importante sunt evenimentele gastronomice (79%), rutele gastronomice (62%), cursurile şi atelierele de gătit (62%), vizitele la pieţele şi producătorii locali (53%).

Mulți turiști aleg pachete de vacanță bazate pe experiențe inedite, cum ar fi tururi gastronomice, degustări de vin, practică sporturi extreme cum ar fi kayaking, kiteboarding, fac tururi istorice sau altele pe segmentul de artă și arhitectură. Tocmai de aceea ne-am gândit să nișăm experiențele pe care le poți avea în Israel și să promovăm turismului culinar prin diferite trasee gastronomice. Israelul are o cultură culinară incredibilă, determinată de numărul mare de restaurante ce combină arome provenite din bucătăria evreiască, arabă și mediteraneană.” a declarat Larissa Samoilovich, Director în Ministerul Turismului din Israel.

Una dintre cele mai bune moduri de a explora Israelul este prin mâncarea israeliană. Combinând o multitudine de arome, ingrediente și origini tradiționale, mâncarea israeliană este diversă și delicioasă. Cele mai căutate preparate sunt cele împrumutate din bucătăria Orientului Mijlociu, inclusiv falafel, hummus, shawarma, shakshuka, halva, sabich și, desigur, faimosul „mic dejun israelian”. Fiecare fel de mâncare își spune propria poveste și de multe ori poartă o istorie bogată în spate. Fie că este vorba despre o mâncare stradală, un preparat cumpărat din piețele în aer liber sau o masă fine dining, mâncarea israeliană folosește ingrediente proaspete, locale și regionale și se concentrează întotdeauna pe gust și arome.

Din ce în ce mai mulți turiști optează pentru tururi gastronomice

În Israel găsești preparate pentru toate buzunarele. De la simplul sandwich falafel care costă în jur de 5 euro și până la o cină de fine dining, mâncarea va fi apreciată de orice tip de turist, indiferent de bugetul de vacanță. Pentru cei care își doresc o experiență gastronomică mai complexă, exista tururi de câteva ore sau o zi, în care puteți explora cele mai importante locuri pentru gastronomia din Israel. Prețul unui astfel de tur începe de la 100 euro pentru doua persoane și poate crește în funcție de serviciile incluse (degustări de vin, degustări de diferite preparate, etc).

Pe lângă varietatea de restaurante, mâncarea stradală este reprezentarea perfectă a culturii culinare israeliene. O vizită în piața Carmel din Tel Aviv sau Mahane Yehuda din Ierusalim se va transforma cu siguranță într-un adevărat festin. Rodii proaspăt curățate, hummus delicios, condimente, toate îți vor încânta papilele gustative.

În afară de tradiționalele shakshuka, falafel, shawarma sau baba ganoush, pe care le vei găsi la orice restaurant, cât de mic, este important de știut că Israelul este statul cu cel mai mare număr de vegani din lume raportat la numărul de locuitori. Aici este paradisul mâncării sănătoase, al salatelor sățioase și al fructelor delicioase. Nu vei avea probleme să găsești mâncare vegetariană sau vegană la orice restaurant din Israel. Dacă iubiți sushi, e bine de știut că Tel Aviv-ul este pe locul 3 în lume, după Tokio și New York, ca număr de restaurante japoneze raportat la numărul de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.