Shadow

Milionarul egiptean Sawiris vrea să preia controlul FTI

Magnatul egiptean Samith Sawiris, al doilea cel mai mare acționar al FTI Group, ar fi interesat să obțină o participare mai mare în grup cumpărând acțiuni de la cel mai mare, CEO-ul și fondatorul Dietmar Gunz, potrivit diferitelor mass-medii germane, printre care Die Welt și unele publicații de specialitate. Omul de afaceri a fost, de asemenea, protagonist la sfârșitul anului 2019 pentru că a cumpărat francize germane ale Thomas Cook. 

Sawiris deține în prezent 33,6% din acțiuni, în timp ce participația lui Gunz depășește 50%. În ciuda informațiilor apărute, surse din grup au explicat că nu a existat nicio mișcare din partea părților.

La începutul lunii aprilie, operatorul turistic german a anunțat că are un sprijin solid pentru a face față crizei cauzate de coronavirus în întregul sector, deoarece a semnat un acord cu banca UniCredit și are sprijinul propriilor acționari și al Guvernului Statului Federal Bavaria, unde își are sediul compania germană.

Samith Sawiris a arătat interes pentru a crește în sectorul german. Fotografie: Numbers.

Omul de afaceri, proprietar și fondator al companiei Orascom Development Holding, operator de stațiuni turistice și proiecte imobiliare din Egipt și Europa, a cumpărat o participație la FTI Touristik și Raiffeisen Touristik Group.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.