Shadow

Lufthansa pierde un milion de euro în fiecare oră din rezervele sale de lichiditate

Grupul de companii aeriene Lufthansa pierde un milion de euro din rezervele sale de lichiditate în fiecare oră ca urmare a paraliziei transportului aerian din cauza pandemiei noului coronavirus, a declarat președintele său, Carsten Spohr, într-un videoclip pentru angajați. 

Lufthansa negociază modalități de a-și menține lichiditatea cu guvernele germane, elvețiene și austriece și a decis să își închidă filiala Germanwings cu costuri reduce și să reducă capacitatea altor companii aeriene.

Grupul Lufthansa transportă în mod normal 350.000 de pasageri pe zi și acum mai puțin de 3.000.

Pandemia de COVID-19 este pentru consorțiu „cea mai mare provocare” din istoria sa, a spus Spohr angajaților, relatează presa germană.

Imagine: Kiefer/Wikimedia Commons

Lufthansa are rezerve financiare de aproximativ 4 miliarde de euro, dar veniturile au fost reduse drastic. 

Lufthansa are rezerve financiare de 4.000 de milioane de euro pentru a face față crizei, dar acum venitul său a fost redus drastic, motiv pentru care negociază obținerea de ajutor de stat.

Președintele Lufthansa a adăugat că 7.000 de angajați ai companiei sunt afectați de măsurile de reducere a costurilor pe care trebuie să le implementeze, inclusiv 1.400 la Germanwings.

De asemenea, compania negociază cu reprezentanții muncitorilor pentru a oferi cât mai multor angajați posibile alternative de angajare în consorțiu, dar acest lucru va necesita „modele flexibile de angajare, cum ar fi munca cu norma parțială”.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.