Shadow

Marocul va primi turiști de azi, dar numai cu rezervare la hotel

Marocul își va redeschide granițele, închide din 13 martie anul trecut, din 10 septembrie pentru turiștii străini, atâta timp cât au o rezervare la hotel. Așa cum au informat pentru Efe surse oficiale, această măsură va fi aplicată turiștilor care nu au nevoie de viză ca să intre în țară, precum cei din Uniunea Europeană, de unde provin majoritatea călătorilor din Maroc. 

Acești turiști trebuie să respecte condițiile sanitare implementate de autoritățile marocane și să efectueze un test PCR înainte de a intra pe teritoriul național. Sursele nu au oferit mai multe detalii cu privire la modalitățile de acces ale turiștilor.

Se așteaptă ca noua măsură să încurajeze intrarea călătorilor străini, care reprezintă 70% din veniturile din sectorul turistic din Maroc. 

La 5 septembrie și la cererea asociației patronale marocane GCEM, Ministerul Afacerilor Externe a relaxat restricțiile de acces pentru profesioniștii care călătoresc în Maroc, invitați de o companie marocană.

Nu se știe încă cum pot fi articulate aceste măsuri atunci când traficul aerian și maritim este interzis  companiilor internaționale, indiferent dacă acestea sunt companii regulate sau zboruri charter. 

RAM și Air Arabia (ambii marocani) sunt singurele companii aeriene autorizate de guvern să efectueze aceste zboruri speciale care sunt considerate ca fiind de repatriere, fiind necesară naționalitatea marocană sau reședinta în Maroc pentru îmbarcarea într-un zbor spre Maroc.

În ceea ce privește granițele maritime, guvernul marocan a permis această operațiune excepțională cu porturile Sète (Franța) și Genova (Italia), în timp ce granițele terestre ale țării Maghrebului cu orașele spaniole Ceuta si Melilla rămân închise.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.