Shadow

Malta interzice intrarea și ieșirea din țară a persoanelor nevaccinate

Autoritățile din Malta au anunțat că vor solicita tutoror călătorilor care doresc să intre în țară sau rezidenților care doresc să plece în străinătate să prezinte un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 și vor închide școlile de engleză începând cu această săptămână, după înregistrarea unei creșteri a cazurilor de coronavirus. 

 

Ministrul Sănătății, Chris Fearne, a declarat că turiștii care doresc să viziteze țara trebuie să prezinte un certificat de vaccinare începând de ieri, 14 iulie, potrivit ziarului Times of Malta

 

„Vom fi prima țară din Europa care face acest pas”, a spus el. „Nu vom schimba alte părți ale planului nostru (redeschiderea) pentru moment, dar o vom face dacă știința sugerează că ar trebui”, a adăugat el. 

 

Prezentarea unui test PCR negativ recent pentru copiii care își însoțesc părinții și nepermiterea în țară a copiilor neînsoțiți sunt alte cerințe. 

 

În plus, rezindenții din Malta nevaccinați nu vor putea călători în străinătate. „Regulile sunt aceleași ca și pentru țările din zona roșie. Persoanele fără certificat de vaccinare nu pot călători fără autorizație, indiferent de motiv. Persoanele nevaccinate trebuie să aibă autorizația Superintendenței de Sănătate Publică să intre sau să părăsească țară”, a eplicat Fearne. 

 

Toți rezidenții maltezi nevaccinați care se află în prezent în străinătate trebuie să facă o carantină la întoarcere și, în acest sens, trebuie să anunțe autoritățile sanitare în prealabil. 

Malta este țara din UE cu cel mai mare procent de populație vaccinată, 79% dintre adulți.

 

Noile măsuri au fost anunțate după ce numărul cazurilor de coronavirus activ s-a înmulțit într-o perioadă de 10 zile. Vinerea trecută s-au înregistrat 96 de cazuri noi. A fost a patra zi consecutivă în care numărul de cazuri s-a dublat comparativ cu ziua precedentă. Șapte din aceste cazuri au fost identificate ca aparținând variantei Delta a virusului. Iar numărul cazurilor continuă să crească, marți 13 iulie, înregistrându-se 156 de cazuri noi. 

 

Potrivit lui Fearn, decizia de a închide școlile de limbi străine începând de azi se datorează faptului că majoritatea cazurilor noi s-au datorat călătoriilor în străinătate, cu o creștere specială a cazurilor care au legătură cu școlile de limba engleză. Au fost raportate infecții în două școli de limbi străine, a spus ministrul. 

 

Malta are cea mai ridicată rată de vaccinare din Uniunea Europeană, cu peste 346.000 de persoane complet vaccinate, reprezentând 79% dintre adulți, iar 84% dintre adulți au primit cel puțin o doză. 

 

Aproximativ 90% din cazurile noi apar în rândul persoanelor care nu au fost vaccinate, deși a recunoscut, de asemenea, ca 12 din cele 96 de cazuri noi sunt la persoanele care sunt complet vaccinate. 

 

Pacientul mediu are 24 de ani, majoritatea cazurilor fiind cuprinse între 15 și 34 de ani, majoritatea provenind din Europa continentală. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.