Shadow

Lufthansa și piloții au ajuns la un acord pentru o creștere salarială de 18%

Grupul Lufthansa și sindicatul Vereinigung Cockipt au semnat un nou contract colectiv de muncă pentru piloții Lufthansa și Lufthansa Cargo, care include o creștere cu 18% a salariului de bază în următorii trei ani și jumătate, precum și conditii de muncă îmbunătățite. Acordurile includ obligația de a menține pacea în câmpul muncii pe toată durata lor

Noul contract colectiv de salarizare (VTV) va fi în vigoare cel puțin până la 31 decembrie 2026, iar acordul privind termenii și condițiile de angajare (MTV) cel puțin până la 31 decembrie 2027.

Grupul aerian a detaliat că majorarea salariilor pentru piloții Lufthansa Airlines și Lufthansa Cargo va fi progresivă. Prima majorare, de 7%, va avea loc la 1 decembrie 2023, apoi de 5% la 1 ianuarie 2025 și încă 5% la 1 ianuarie 2026. În plus, în 2023 este inclusă o plată unică de 3,75% din remunerația anuală fixă, până la un maxim de 3.000 de euro.

Lufthansa și piloții au ajuns la un acord pentru o creștere salarială de 18%
Acordurile includ obligația de a menține pacea în câmpul muncii pe durata lor. Sursă: Lufthansa Group.

Acordul prevede, de asemenea, o îmbunătățire a remunerației variabile în funcție de succesul economic al companiei și stabilitatea turelor pentru piloți, cu 10 zile libere pe lună, precum și o creștere suplimentară prin transferul foștilor piloți Germanwings la Lufthansa (LHA). 

Noile acorduri cu VTV și MTV sunt încă în curs de finalizare și aprobare de către agențiile relevante.

„Acest contract colectiv cu Vereinigung Cockpit va asigura o stabilitate suplimentară în operațiunile noastre și, prin urmare, o mai mare fiabilitate pentru clienții noștri”, a declarat Michael Niggemann, membru al consiliului executiv și director de muncă al grupului Lufthansa.

„Odată cu aceasta, îmbunătățim nu numai renumerarea piloților noștri, ci și capacitatea lor de a menține un echilibru eficient între profesie și viața privată·, remarcând că „acest nou acord nu este ușor de încheiat pentru noi din punct de vedere economic”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.