Shadow

Lufthansa pierde 2.100 mil. € din cauza pandemiei și începe o restructurare

Grupul Lufthansa a raportat o pierdere substanțială neta pentru primul trimestru al anului de 2.100 mil. €, de șase ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului precedent (-342 mil. €) din cauza impactului puternic al crizei fără precedent generate de pandemia de Covid-19 și asta va provoca, de asemenea, o „restructurare necesară” a celui mai mare operator german pentru adaptarea și supraviețuirea la noile realități și condiții de piață. Compania aeriană a acceptat recent condițiile Comisiei Europene de a primi 9 miliarde de euro de la guvernul german de la Fondul de Stabilizare Economică. 

De asemenea, Lufthansa a subliniat că amortizările au contribuit la pierderi, cu o încărcare de 266 de milioane de euro pentru deteriorareavând ca sursă aeronavele în afara serviciului. De asemenea, a adăugat 100 de milioane de euro de la unitatea sa de catering LSG North America și 57 de milioane de euro de la compania aeriană low cost Eurowings.

Rezultatele economice slabe pentru trimestru, „afectate în mod semnificativ” de pandemia coronavirusului apar atunci când numărul de pasageri a scăzut cu mai mult de 26% față de anul precedent.

Rezultatele prezentate săptămâna trecută au fost inițial programate pentru 30 aprilie, dar au fost amânate din cauza incertitudinii create de criza globală de sănătate.

Lufthansa a lăsat la sol aproximativ 700 de avioane din cele 763 ale flotei sale în aeroporturile din Frankfurt, München și Berlin.

Carsten Spohr, președinte și CEO al Grupului Lufthansa a declarat. „Traficul aerian global s-a oprit practic în ultimele luni. Acest lucru a afectat rezultatele noastre trimestriale într-o măsură fără precedent. Având în vedere recuperarea foarte lentă a cererii, acum trebuie să luăm măsuri de restructurare de anvergură pentru a o contracara”. 

Compania a avansat că există indicii că al doilea trimestru va fi, de asemenea, foarte afectat de pandemie, deoarece interdicțiile de călătorie din întreaga lume au continuat să afecteze companiile aeriene.

Lufthansa a raportat o scădere a numărului de pasageri de 98,1% în aprilie față de anul precedent, în timp ce cifrele de trafic atât pentru pasageri cât și pentru marfă în luna mai au fost, de asemenea, „semnificativ mai mici”. În aprilie și mai, grupul a lăsat la sol 700 din cele 763 de avioane din flota sa.

Compania aeriană a spus că nu se așteaptă ca actuala criză să se termine înainte de 2023 și a prevăzut că 300 de avioane vor rămâne parcate în 2021 și 200 în 2022.

Cu toate acestea, grupul a anunțat că, începând cu mijlocul lunii iunie, companiile sale aeriene își vor extinde în mod semnificativ programele la aproximativ 2.000 de conexiuni săptămânale în peste 130 de destinații din întreaga lume.

Lufthansa a afirmat în declarația sa: „Obiectivul este de a face din nou cel mai mare număr de destinații accesibile pentru turiști și călători de afaceri”. 

 

O flotă mai mică

În efortul de a reduce costurile, compania aeriană germană a spus că a redus programul de lucru a 87.000 de angajați și a propus amânarea sau a anulat unele proiecte planificate înainte de criză.

În plus, Brussels Airlines și Austrian Airlines, parte a grupului, își vor reduce flota cu 30% și, respectiv, cu 20%, iar numărul de angajați cu 25% și, respectiv, cu 20%. 

De asemenea, vor fi luate măsuri suplimentare de restructurare la alte companii care fac parte din grupul mai extins al Lufthansa.

Aceste măsuri vin după un acord cu guvernul german pentru sprijin financiar. Compania a acceptat să livreze până la 24 de sloturi concurenților săi pe aeroporturile din Frankfurt și München, cele două hub-uri principale ale acestora, în schimbul aprobării ajutorului de 9 miliarde de euro din parte guvernului german care va obține o participație de 20% în Lufthansa și doi reprezentanți în consiliul său de administrație (a se vedea știrea: Lufthansa acceptă condițiile UE și acum este deținută de stat în proporție de 20%).

Acțiunile companiei aeriene au scăzut cu peste 42% până acum în acest an.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.