Shadow

Lufthansa Group taie 800 de locuri de muncă la Austrian pentru a reduce costuri

Grupul Lufthansa va reduce până la 800 de locuri de muncă la Austrian Airlines și își va centraliza operațiunile doar din hub-ul său din Aeroportul din Viena, în efortul de a reduce aproximativ 90 de milioane de euro în costurile sale până la sfârșitul anului 2021. Directorul general al grupului german, Carsten Spohr, a spus că filiala austriacă se confruntă cu „mama tuturor luptelor” împotriva companiilor aeriene low cost din capitala Austriei

 

În plus față de reducerile de personal, directorii au declarat că economiile vor veni în mare parte din neocuparea unor posturi vacanțe. De asemenea, grupul standardizează flota austriacă prin înlocuirea tuturor avioanelor Bombardier Dash 7 Q400 cu Airbus A320 până în 2021. 

 

De asemenea, grupul standardizează flota Brussels Airlines și realiniază rețeaua sa, reducând dimensiunea avioanelor din unitatea sa de marfă. 

Fotografie: Image Austrian Airlines//Hannes Winter

 

„Într-un mediu de piață din ce în ce mai provocator, este mai vital ca niciodată să luăm în permanență toate măsurile din influența noastră și să ne reducem în continuare costurile”, potrivit directorului financiar Ulrik Svensson. „Sperăm că toate companiile din grup să își aducă contribuția aici”. 

 

Veniturile Grupului Lufthansa au crescut cu 2% față de anul trecut la 11.000 milioane în trimestrul al treilea; după cum s-a anunțat săptămâna trecută. 

 

În această perioadă de timp, traficul a crescut cu 3%, iar capacitatea a crescut 2%; iar gradul de ocupare a crescut cu 0,5 puncte procentuale până la 86,3%. 

 

Deși grupul a spus că afacerile pe rutele Atlanticului de Nord au fost puternice, acesta se confruntă cu „presiunile continue ale prețurilor în Europa” și o încetinire economică globală generală. Ca atare, plănuiește o creștere limitată pentru calendarul său de iarnă 2019-2020 și reduce capacitatea Eurowings

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.