Shadow

Lideri din domeniul aviației s-au unit în Regatul Unit pentru utilizarea hidrogenului

Un grup de companii de top din sectorul aviației printre care se numără transportatorul low-cost EasyJet, producătorul de aeronave Airbus, Aeroportul Bristol, producătorul de motoare de aeronave Rolls-Royce, compania energetică multinațională daneză Ørstedt și GKN Aerospace au înființat alianța Hydrogen in Aviation (HIA) pentru a accelera realizarea unei aviații fără emisii de dioxid de carbon. HIA va depune eforturi pentru a se asigura că Regatul Unit va profita de oportunitatea uriașă pe care o reprezintă atât pentru industria aviației, cât și pentru întreaga țară.

Deși există mai multe opțiuni pentru decarbonizarea sectorului aviației, inclusiv combustibili sustenabili pentru aviație (SAF), combustibili sintetici sau baterii. HIA consideră că ar trebui să se acorde mai multă atenție potențialului utilizării directe a hidrogenului.

„Nu există nicio îndoială că Regatul Unit are potențialul de a deveni un lider mondial în domeniul aviației pe baza de hidrogen, care ar putea aduce economiei britanice un impuls de 34 de miliarde de lire sterline (39,6 miliarde de euro) pe an până în 2050, dar pentru a profita de această oportunitate, este nevoie de schimbări rapide. Acum este momentul să acționăm”, a declarat Johan Lundgren, CEO al EasyJet.

Lideri din domeniul aviației s-au unit în Regatul Unit pentru utilizarea hidrogenului
Airbus lucrează la trei concepte de avioane alimentate cu hidrogen, care ar putea intra în serviciu până in 2035 (Sursă: Airbus).

HIA așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu guvernul britanic pentru a se asigura că sunt puse în aplicare modificările corecte în materie de finanțare, reglementare și politica pentru a accelera realizarea unei aviații cu emisii zero de dioxid de carbon, a explicat Lundgren, adăugând: „Trebuie să lucrăm împreună pentru a oferi soluțiile radicale necesare pentru o industrie greu de decarbonizat precum cea a aviației”.

Hidrogenul este o opțiune promițătoare de combustibil alternativ pentru aviația de scurt curier. Airbus dezvoltă noi aeronave alimentate cu hidrogen, cu scopul de a intra în serviciul comercial începând cu 2035, iar Rolls-Royce a demonstrat deja că hidrogenul ar putea alimenta un motor cu reacție, în urma unor teste la sol reușite în 2022. În plus, mai mulți operatori mai mici avansează rapid cu aeronave alimentate cu hidrogen, în special ZeroAvia și Universal Hydrogen, care au efectuat deja teste de zbor.

„Suntem mândri să facem parte din această nouaă alianță, care se unește pentru a solicita acțiuni acum. astfel încât zborurile pe bază de hidrogen să devină o realitate în viitor”, a declarat Dave Lees, directorul executiv al Aeroportului Bristol.

„Oportunitățile potențiale pentru zborurile pe bază de hidrogen sunt enorme: majoritatea rutelor Aeroportului Bristol ar putea fi deservite de aeronave cu emisii zero, iar regiunea noastră se află într-o poziție unică pentru a deveni un centru global pentru noua tehnologie, creând mii de noi locuri de muncă in domeniul aerospațial”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.