Shadow

Inovație în design și locație: hoteluri originale în Republica Cehă

Fiecare regiune din Republica Cehă oferă o multitudine de experiențe și locuri originale de descoperit. Există un  hotel plutitor pe Vlatva, castele boeme în mijlocul pădurii, spa-uri istoricebutoaie transformate în spații de cazare și chiar fabrici de bere unde puteți ciocni un toast din interiorul unei cuve de bere. Țara are unele dintre cele mai originale hoteluri. 

Praga de pe o barcă

Raul Vltava oferă posibilitatea de a înnopta într-unul dintre hotelurile plutitoare (boatels) de pe malurile sale, cu o ofertă foarte variată, de la interioare clasice, de mari dimensiuni, până la altele cu restaurante confortabile și o piscină pe punte. Există, de asemenea, bărci individuale, cu care te poți deplasa de-a lungul râului. Această experiență originală poate fi savurată, printre altele, la Boat Hotel Matilde, Botel Albatros și Houseboat Bonanza Prague.

Inovație în design și locație: hoteluri originale în Republica Cehă
Pe malul râului Vltava există o mare varietate de hoteluri plutitoare (boteles) pentru toate gusturile și nevoile. Sursă: Štěpán Vrzala (Czech Tourism).

Moravia de Sud dintr-un butoi

Pentru a cunoaște numeroasele atracții ale Moraviei de Sud, nimic nu se compară cu dormitul într-un butoi de lemn printre podgoriile cramei Pod Hradem. Dintr-un pat confortabil din interior poți nu numai să observi viile, ci și să simți mirosul de lavandă vara și să privești stelele noaptea. Aceste două butoaie gigantice sunt disponibile în perioada martie-noiembrie, când vremea este mai stabilă, dar pentru cei care doresc să le viziteze în alte perioade, există un apartament disponibil tot timpul anului în cramă.

Inovație în design și locație: hoteluri originale în Republica Cehă
Ofertă de wellness cu vin în hotelul Ryzlink Mikulov Sursă: Vinařství Fučík (Czech Tourism).

Natura boemă dintr-o vila Art Nouveau

Să te bucuri de trecut, dar cu confortul prezentului și dintr-o casă modernistă, poate fi un alt plan perfect pentru a te delecta în Vila Čapek. Această vila a câștigat premiul Amazing Places în 2022, a fost construită de arhitectul cu același nume în stil Art Nouveau la sfârșitul secolului al XIX-lea. Astăzi a fost restaurată la splendoarea de odinioară si a fost transformată într-un hotel de destinație cu o propunere perfectă care include o cadă cu hidromasaj, o cramă și chiar plimbări cu o mașina clasică. În sezonul estival există, de asemenea, un cinematograf de vară, un grătar și o discotecă.

Inovație în design și locație: hoteluri originale în Republica Cehă
Casa Art Nouveau Villa Čapek oferă tot confortul într-un mediu unic. Sursă: Casa de vacanță „Čapek”: Ondrej Košík (Czech Tourism).

Karlovy Vary dintr-o stațiune balneară

Stațiunile termale clasice din Triunghiul termal ceh, cum ar fi Grandhotel Pupp și Hotel Imperial, oferă o gamă largă de facilități de agrement și posibilitatea de a imita în plăcerile lor vechii monarhi, filozofi, scriitori și muzicieni de la sfârșitul secolului al XIX-lea. În plus, hotelul Nové Lazně Spa din orașul Mariánské Lázně iți permite să dormi în clădiri istorice, să te relaxezi în băile romane sau să beneficiezi de un tratament relaxant.

Inovație în design și locație: hoteluri originale în Republica Cehă
În facilitățile istorice ale hotelului Nove Lazne, călătorul se poate relaxa în piscine sau poate beneficia de un tratament relaxant. Sursă: Czech Tourism.

Boemia Centrală de la un castel

De asemenea, este posibil să experimentezi o „evadare boemă” dintr-un palat de basm înconjurat de lux la Chateau Mcely, un hotel de tip boutique de 5 stele cu doar 24 de camere, toate diferite. Una dintre ele ocupă turnul, cu o suprafață de 111 metri pătrați, repartizată pe două etaje legate de o scară în spirală. De la deschiderea sa, în urmă cu aproximativ 20 de ani, a primit numeroase premii cu care a fost reconstruită clădirea, calitatea restaurării, bunăstarea zonei de spa… dar cea mai mare recompensă este loialitatea celor care revin an de an.

Inovație în design și locație: hoteluri originale în Republica Cehă
Chateau Mcely, situat în mijlocul unei grădini de cinci hectare în centrul Boemiei, este refugiul perfect pentru câteva zile, departe de restul lumii. Sursă: Czech Tourism.

Pilsen de la o fabrică de bere

O excursie în Pilsen pentru a descoperi locul de naștere a ceea ce ei numesc „pâinea lichidă” poate fi îmbunătățită pentru un iubitor de bere prin dormitul într-o fabrică de bere precum cea din Purkmistr, unde poți, de asemenea, să te bucuri de bucătăria tradițională, să te relaxezi la spa sau să te joci bowling. Singurul lucru care lipsește pentru a completa experiența este o vizită la fabrica de bere Pilsner Urquell, cu o sesiune de degustare, și un tur al unuia dintre traseele speciale de degustare a berii în multe fabrici de bere, deoarece în acest oraș se produce bere încă din secolul al XIII-lea, și pentru a descoperi gama largă de oferte culturale.

Inovație în design și locație: hoteluri originale în Republica Cehă
Fabrica de bere Purkmistr spa din Pilsen, unde această băutură este vedeta incontestabilă a spectacolului. Sursa: www.visitpilsen.eu (Czech Tourism).

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.