Shadow

Va înlocui Air France KLM avioanele cu trenurile pe rutele interne?

În vederea reducerii amprentei sale asupra mediului, Air France-KLM are în vedere introducerea trenurilor în locul avioanelor pe rutele de scurt curier din Europa; o schimbare anunțată la ședința acționarilor săi de la Paris. Decizia se datorează faptului că pentru a-i acorda un împrumut garantat de stat de 7 miliarde de euro pentru a putea face față crizei, Executivul francez i-a pus o serie de condiții, printre care se află reducerea cu 50% a emisiilor de CO2 până în 2024 în operațiunile sale interne din Franța comparativ cu 2019. Dar nu este singurul motiv. 

 

Capacitatea sa va fi redusă cu 40% între anul acesta și 2021, cu pierderea unor destinații”, a declarat CEO-ul Benjamin Smith. Guvernul francez a făcut ca orice salvare să depindă de îmbunătățirea profitabilității companiei aeriene și o reducere a emisiilor sale de carbon, care a devenit o țintă-cheie pentru apărătorii mediului. 

 

Rețeaua internă a Air France a funcționat cu pierderi timp de cîțiva ani, în fața concurenței acerbe a costurilor scăzute pe această piață, anul trecut înregistrând o pierdere de 200 de milioane de euro, potrivit datelor publicate de portalul SimpleFlying, deci o revizuire nu este o surpriză, cu atât mai mult după criza fără precedent cauzată de pandemia coronavirusului.

 

De fapt, Air France-KLM nu va fi singurul operator care va trebui să își adapteze strategiile și modelul de afaceri în următoarele luni la noua realitate a pieței, odată ce pandemia va trece în dimensiunile actuale. 

 

Depășită de trenuri

Compania aeriană oferă deja servicii intermodale ale operatorului feroviar național din Franța, astfel încât pasagerii să poată folosi milele aeriene pentru călătorii cu trenuri de mare viteză TGV. De fapt, oferă călătorii cu avionul, trenul și autobuzul. Air France conectează o lungă listă de orașe cu principalele sale hub-uri din Paris Charles de Gaulle și Paris Orly, cum ar fi Avignon TGV, Le Man, Lille Europe, Lyon Part-Dieu, Nantes, Nimes și Strasbourg. 

 

Anunțul Air France-KLM are loc la doar un an după ce a confirmat că consideră că trenurile de mare viteză TGV drept cel mai mare concurent pe rutele interne din Franța. Potrivit The Brussels Times, compania aeriană a spus că încearcă să-și adapteze oferta de scurt curier pentru a o face mai competitivă printr-o investiție în infrastructura feroviară. Air France a declarat că, din cauza lipsei taxelor și a taxelor aeroportuare, trenurile oferă opțiuni low cost pasagerilor, față de care nu ar putea concura

 

În acest sens, trenurile TGV, considerabil mai ecologice decât zborurile de scurt curier, reprezintă astfel beneficii economice și de mediu pentru pasageri, pe lângă faptul că trenurile de mare viteză ajung direct la un anumit punct din oraș și economisesc pasagerilor procesul împovarat de a ajunge la aeroport, de a face coadă pentru check-in sau îmbarcare, să iasă din aeroport și să ia un taxi. 

 

De fapt, că Air France să nu opereze rute în care serviciile TGV oferă călătorii cu o durată mai scurtă de 2,5 ore sau dacă serviciul nu contribuie la creșterea traficului în hub-ul său din Paris Charles de Gaulle, face parte din condițiile împrumutului. Aceasta înseamnă că zborurile zilnice din orașe precum Bordeaux, Lyon sau Nantes catre Orly, celălalt aeroport principal din Paris, care a fost închis de când zborurile naționale au fost oprite în timpul blocării din cauza coronavirusului, ar putea dispărea din programul săuAr putea opera în continuare aceste rute ca parte a conectării zborurilor spre alte destinații

 

Alte condiții inlcud utilizarea aeronavelor mai ecologice și va trebui să treacă la un combustibil mai ecologic pentru a ajuta la reducerea emisiilor. 

 

Grupul franco-olandez așteaptă idei mai clare despre viitorul imediat ale sectorului aviației, în care prevede falimentul mai multor companii aeriene și oportunități pentru supraviețuitori, precum și o definiție a condițiilor împrumuturilor, pentru a lua decizii cu privire la strategia sa finală. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.