Shadow

Impactul COVID Germania: înnoptările au scăzut cu 39% în 2020

Oficiul Federal de Statistică (Destatis) din Germania a publicat cifrele pentru înnoptările turistice în țară anul trecut, care au scăzut ca urmare a crizei de COVID-19, deși declinul a fost mai mic ca în alte țări datorită importanței turismului intern: nopțile hoteliere turistice au scăzut cu 39% față de anul precedent, la 302,3 milioane. Dintre acestea, înnoptările călătorilor interni au scăzut cu peste o treime -33,4%- la 270,3 milioane, în timp ce cele ale cetățenilor din alte țări s-au contractat cu aproape două treimi -64,4%- la 32 de milioane. 

Aceste rezultate sunt un exemplu clar al impactului interdicțiilor sau limitărilor repetate asupra primirii turiștilor ca urmare a crizei coronavirusului, se arată în comunicat.

Astfel, cazarea turistică ar putea admite clienți doar până la jumătatea lunii martie a anului trecut și între mai și octombrie.

În lunile de vară, care sunt atât de importante pentru sector, interdicțiile de cazare la nivel regional condiționate de focare locale au avut un impact asupra cifrelor turistice. 

Scăderea enormă a înnoptările de către turiști străini reflectă limitările de trafic la nivel mondial, de exemplu, interzicerea intrării în vigoare a cetățenilor non-UE între mijlocul lunii martie și sfârșitul lunii iunie.

Călători în aeroportul din Frankfurt.

În decembrie, înnoptările din Germania au scăzut cu 78,4% față de anul precedent, la 6,7 milioane. Înnoptările turiștilor naționali s-au contractat cu 75,5%, la 6 milioane, în timp ce cele ale cetățenilor străini au scăzut cu 89,5%, la 700.000.

Unități de cazare

Din cele aproximativ 52.000 de unități de cazare incluse în statistică, doar aproximativ 60% – aproximativ 31.000- au avut ușile deschise în decembrie, 25,4% mai puțin decât cele care erau în funcțiune în noiembrie 38.800.

Unitățile de cazare turistică avute în vedere includ hoteluri, hosteluri și pensiuni, case de vacanță și instalații similare, campinguri și alte tipuri de cazare relevante pentru turism, cu cel puțin zece locuri de cazare peste noapte.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.