Shadow

Ia naștere a cincea companie aeriană ca mărime din SUA după venitul unitar

Companiile aerie ultra-low-cost din SUA Frontier Airlines, cu sediul în Denver, și Spirit Airlines, cu sediul în Fort Lauderdale, au anunțat un acord de fuziune care evaluează acțiunile acesteia din urmă la 2,9 miliarde de dolari (2,535 de miliarde de euro) și are o valoare de tranzacție, care include datoriile și pasivele, de 6,6 miliarde de dolari (5,773 miliarde de euro). Conform termenilor acordului, Frontier va controla 51,5% din compania aeriană rezultată și va fi a cincea cea mai mare companie aeriană din Statele Unite după venitul pe pasager-km. Aceasta va oferi peste 1.000 de zboruri zilnice către peste 145 de destinații din 19 țări în flote, ambele exclusiv de avioane Airbus

 

Companiile se așteaptă să încheie tranzacția în a doua jumătate a acestui an, odată ce aceasta va primi aprobarea antitrust din partea Departamentului de Justiție al SUA și votul final de ratificare de către acționarii Spirit. 

 

Noua companie aeriană ar avea venituri anuale de 5,3 miliarde de dolari (4,636 milioane de euro), estimare bazată pe rezultatele ambelor în 2021. Fuziunea, au spus companiile din acord, ar genera eficiente anuale ale costurilor de operare din sinergii de 500 de milioane de dolari (437,4 M€) odată ce aceasta va fi finalizată. 

 

„Această tranzacție se concentrează pe crearea unui concurent agresiv cu tarife ultra-scăzute pentru a ne servi si mai bine pasagerii, pentru a extinde oportunitățile de carieră pentru membrii echipei noastre și a crește presiunea competitivă, rezultând prețuri mai bune pentru consumator”, a spus CEO-ul Spirit, Ted Christie, într-o declarație comună. 

 

În comunicat, Spirit și Frontier au spus că se așteaptă ca acordul să le permită să adauge 10.000 de locuri de muncă directe până în 2026, fără a fi nevoie de disponibilizări. Frontier Group Holdings și Spirit Airlines anticipează, de asemenea, economii anuale de un miliard de dolari (875 de milioane de euro), care vor reveni clienților lor. De asemenea, intenționează să-și extindă serviciile cu peste 350 de aeronave deja comandate. 

 

„Împreună Frontier și Spirit aspiră să schimbe industria în beneficiul consumatorilor, oferind tarife mai mici pentru mai mulți călători în mai multe destinații din Statele Unite, America Latină și Caraibe, inclusiv orașe mari si comunități neglijate”, a adăugat Christie. 

 

„Ne potrivim perfect: companiile noastre împărtășesc valor similare, inclusiv angajamentul nostru de lungă durată pentru călătorii la prețuri accesibile. În același timp, avem amprente și flote complementare, inclusiv una dintre cele mai tinere și verzi flote din lume

 

William A. Franke, președintele consiliului de administrație al Frontier și directorul general al celui mai mare acționar al companiei aeriene, Indigo Partners, va deveni președintele consiliului de administrație al companiei fuzionate. Consiliul va avea șapte membri numiți de Frontier și cinci numiți de Spirit. 

 

Numele companiei rezultate din fuziune, precum și locația sediului său, vor fi stabilite de un comitet condus de Franke înainte de închidere. 

 

Cel mai important și delicat este să treci prin lupa și aprobarea autorităților de reglementare antitrust americane. Administrația Biden a adoptat o linie mai dură împotriva fuziunilor corporative mari. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.