Shadow

Hyundai și Uber fac echipă pentru a crea un serviciu de taxi aerian

Producătorul auto sud-coreean Hyundai și firma americană de călătorii partajate Uber au anunțat ieri un acord de colaborare pentru a crea un sistem de taxi aerian, care să permită pasagerilor să se deplaseze dintr-un punct în altul într-un mediu de transport echivalent cu elicopterele de astăzi. 

 

Potrivit acestui acord, Hyundai va fi responsabil de fabricarea vehiculelor, în timp ce Uber va furniza logistică, astfel încât serviciul să poată opera, conecta șoferii (sau, în acest caz piloții) cu pasagerii și să gestioneze sosirea și colectarea utilizatorilor în eliporturi. 

 

Ambele companii au dezvăluit acordul de colaborare în cadrul târgului de electronice de consum CES, care se desfășoară în aceste zile la Las Vegas (Nevada, SUA) și au spus că se așteaptă să efectueze primele teste anul acesta și să implementeze serviciul complet în 2023. 

Vehicolul de transport aerian proiectat de Hyundai a fost botezat ca S-A1, va fi 100% electric, poate atinge 290 de kilometri pe oră și distanțe de deplasare de până la 100 de kilometri (adică se va specializa în călătorii scurte de mai puțin de treizeci de minute. 

 

Începând din luna iulie anul trecut, Uber operează deja un serviciu de elicoptere care face legătura între insula centrală din New York Manhattan cu unul dintre aeroporturile care servesc orașul „John F. Kennedy”, cu un preț pe cursă între 200 și 225 de dolari. 

 

Compania a lansat „Uber Copter” prin divizia Uber Elevate, o filială care a fost creată în urmă cu trei ani pentru a explora posibilitățile unui transport aerian comun și este disponibilă membrilor săi cu statut de platină și diamant.

 

Pe lângă călătoria aeriană, Uber Copter include și o cursă cu mașina la domiciliul clientului într-un eliport în zona inferioară a insulei, de unde se ia elicopterul într-o călătorie de opt minute. 

 

În total, traseul – inclusiv partea terestră – poate ajunge la o jumătate de oră, comparativ cu lunga oră (chiar două) cât poate dura serviciul pe șosea sau în alte mijloace de transport, cum ar fi trenurile sau metroul. 

 

Aceste elicoptere, cu doi piloți ca membri ai echipajului, pot servi până la cinci persoane. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.