Shadow

Hotelurile din Regatul Unit conduc gradul de ocupare în Europa

Regatul Unit conduce gradul de ocupare hotelieră în Europa cu patru săptămâni consecutive înregistrând creșteri de peste 60%, potrivit datelor analizate de STR până în 18 iulie. Țara înregistrează o consolidare mare a cererii din partea călătorului național. 

 

„Cererea este generată aproape exclusiv de segmentul de vacanță, întrucât Regatul Unit a beneficiat de un program de vaccinare de succes, de o redeschidere treptată și de o îmbunătățire a sentimentului general de călătorie”, spune Thomas Emanuel, director STR. 

 

„Alte țări arată îmbunătățiri în ultimele săptămâni din aceleași motive”, însă situația „este încă departe de o vară normală în Europa„. 

 

Trebuie avut în vedere faptul că numărul hotelurilor din Regatul Unit este mai mic decât al țărilor de pe coasta mediterană, de aceea și gradul de ocupare este mai mare. Staycation-urile sunt un instrument bun pentru a umple hotelurile din țară, dar nu există suficiente locuri pentru a satisface toată cererea, așa că oricum britanicii „trebuie să călătoreasca în străinătate pentru a-și petrece vacanțele”, afirmă experți pentru HOSTELTUR. 

 

Cele mai ridicate niveluri de ocupare săptămânală din Regatul Unit, de 63,5%, au fost atinse între 12 și 18 iulie, deși au fost semnificativ mai mici decât cele înregistrate în aceeași săptămână din iulie 2019, când 84,5% din camere erau ocupate în țară. 

 

În plus, între 12 și 18 iulie, un grup important de țări europene a prezentat săptămânal îmbunătățiri ale nivelurilor lor de ocupare, evidențiindu-se Irlanda (54,3%), Spania (53,7%), Franța (51,4%), Italia (51,1%), Polonia (50,1%), Elveția (44,0%) și Olanda (43,6%). 

 

Fără turism internațional

De fapt, Regatul Unit a fost practic cu granițele închise turismului internațional până la data de 2 august, cu carantine obligatorii chiar și pentru cetățenii britanici care fuseseră complet vaccinați în străinătate, care erau nevoiți să facă o carantină de 10 zile și două teste PCR  pentru a intra în țară. Începând cu 2 august, s-a permis intrarea călătorilor complet vaccinați din Europa și SUA fără a li se impune carantină. 

 

Aeroportul Heathrow din Londra, care a fost cel mai aglomerat aeroport din Europa, a pierdut mai mult de 406 milioane de euro (348 de milioane de lire sterline) în 2021. Traficul de pasageri al Heathrow a reprezentat în luna iulie o zecime în comparație cu cel înregistrat în 2019. Pe tot parcursul acestui an se așteaptă să gestioneze 21,5 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă o scădere de 73% față de numărul de pasageri din 2019 și, de asemenea, o scădere de 3% față de anul trecut, cea mai gravă din istorie din cauza pandemiei. 

 

Numărul de pasageri care va trece prin facilitățile sale în acest an va fi mai mic decât în 2020, potrivit managerilor săi, care dau vină pe fiasco-ul închiderii Regatului Unit pentru călătorii internaționali din martie 2020 până în august 2021. 

 

Pe de altă parte, Regatul Unit a pierdut 78 de milioane de lire sterline (90 de milioane de euro) în fiecare zi, deoarece companiile că lucrează cu turismul receptiv au fost închise din martie 2020 până în august 2021. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.