Shadow

Hotelurile din Europa ating profitabilitatea pre-pandemică în iulie

Mai multe piețe hoteliere din Europa, conduse de Berlin, au reușit să depășească profitul operațional brut pe cameră disponibilă (GOPPAR) în iulie, potrivit ultimelor cifre ale STR. Gradul de ocupare pe continent este cu doar 10% sub nivelul de dinaintea pandemiei. 

 

Cel mai recent raport al STR arată că, în iulie, GOOPAR-ul hotelurilor din Berlin a ajuns la 34,32 USD (33,8 EUR), ceea ce reprezintă 183% din valoarea comparabilă înainte de pandemie. Cu o lună mai devreme, raportase un GOPPAR de 98,21% USD (96,7%), ceea ce reprezintă 183% din valoarea comparabilă înainte de pandemie. Cu o lună mai devreme, raportase un GOPPAR de 98,21 USD (96,7 EUR), ceea ce reprezintă 132% din nivelul comparabil. 

 

Paris este o altă destinație care a raportat „îmbunătățiri semnificative de la lună la lună”. În luna iulie, GOPPAR s-a situat la 312,64 USD (308,9 EUR) și a fost al doilea cel mai mare al anului, după ce a ajuns la 347,08 USD (341,86 EUR) în iunie. Pentru Londra și Amsterdam, profitul operațional brut pe cameră disponibilă a fost de 105% comparabil cu 2019: 172,11 USD (169,5 EUR) și, respectiv, 97,65 USD (96,2 EUR). 

Sursă: STR.

 

Destinații pline

Declanșarea inflației, în principal din cauza prețurilor mai mari la energie, reducerea puterii de cumpărare a veniturilor cetățenilor, iar Banca Centrală Europeană (BCE) prognozează că creșterea economică va stagna înainte de sfârșitul anului în zona euro. Deși aceste preocupări „poate arunca o umbră asupra economiilor europene pe termen mediu, hotelierii europeni au cunsocut o redresare însorită în ultimele luni”, spune Alex Robinson, directorul partenerilor din industrie la STR. 

 

„Gradul de ocupare al hotelurilor în Europa este cu doar 10% sub nivelul de dinainte de pandemie, iar multiplele piețe care au fost goale vara trecută sunt acum pline de vizitatori”, a adăugat el. În cazul Londrei și Parisului, gradul de ocupare a fost de 85%, aproape dublând cifrele pentru 2021. 

 

A se citi și Venitul mediu pe cameră in Franța crește cu 22,2%

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.