Shadow

Hotelierii europeni cer reducerea prețurilor mari la energie

Acțiuni pentru obținerea unor prețuri accesibile la energie care să permită sectorului să supraviețuiască în această iarnă. Aceasta este cererea urgentă adresată de către asociația hotelierilor europeni HOTREC liderilor Uniunii Europene pentru a salva de la faliment mii de afaceri de ospitalitate din întreaga Europă

 

Hotelierii europeni amintesc că s-au confruntat deja cu o serie de provocări în ultimele luni, precum deficitul de muncitori și o spirală inflaționistă care a declanșat și prețurile alimentelor. Toate acestea, de altfel, în plină recuperare după calvarul COVID-19. 

 

„Companiile din sector au înregistrat o creștere a prețului consumului de energie între 200% și 600%”, au anunțat aceștia într-o scrisoare către miniștrii comunitari ai energiei. 

 

În acest sens, ei avertizează că falimentele multor companii au loc deja, în timp ce altele își analizează cu atenție modelul de afaceri pentru a analiza dacă pot să le lase deschise sau dacă ar trebui să le închidă. „Industria noastră se bazează în mare măsură pe energie (de exemplu, încălzire și răcire) pentru a oferi oaspeților serviciul care se așteaptă”, notează ei. 

Hotelierii europeni avertizează cu privire la criza energetică care duce la faliment. Fotografie realizată de Pexel pe Pixabay.

 

„Prețurile la energie trebuie reduse și companiile trebuie să aibă acces garantat la energie pentru a supraviețui”, abundă HOTREC. 

 

„Continuăm să îndemnăm întreprinderile să fie eficiente din punct de vedere energetic, să economisească mai multă energie și să continue tranziția către energia regenerabilă. Dar rețineți că întreprinderile au nevoi de prețuri accesibile la energie și alimente pentru a funcționa”, spun aceștia. 

 

Totodată, atunci când vine vorba de reglementarea hotelierii, sectorul solicită Consiliului să ia în considerare faptul că 2020 și 2021 nu ar trebui incluse în perioada de referință a Regulamentului cel puțin în cazul sectorului ospitalității, „întrucât majoritatea companiilor din sector au fost închise pentru o perioadă largă de timp”. Dimpotrivă, ei solicită ca perioada de referință să acopere media celor trei ani de cel mai mare consum din ultimii cinci ani. 

 

HOTREC reamintește că sectorul ospitalității contribuie foarte mult la economia UE, deoarece reprezintă două milioane de companii (dintre care 90% sunt microîntreprinderi) și angajează douăsprezece milioane de oameni. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.