Shadow

Heathrow pregătit să facă teste COVID-19 pentru scurtarea carantinelor

Collinson și Swissport au construit instalația lor COVID-19 în Aeroportul Heathrow din Londra, în zona de sosiri a Terminalului 2 și o alta în Terminalul 5, care va fi gata la sfârșitul acestei luni. Programul pilot propus este creat pentru a se concentra pe un model cu două teste. Odată cu aprobarea guvernului, călătorii cu rezultate negative la ambele teste ar fi eliberați mai devreme din carantină. Testele propuse pentru procedura sunt suficient de sensibile pentru a detecta particule de virus chiar înainte ca un pasager să aibă simptome și înainte că acestea să devină infecțioase. 

 

Primul test ar avea loc la sosire, iar rezultatele vor fi disponibile în cinci până la opt ore. Călătorii vor primi apoi un kit pentru al doilea test de confirmare care va avea loc între cinci și opt zile mai târziu la domiciliu, iar rezultatele vor fi cunoscute în 72 de ore. 

 

Inițial, speranța ar fi fost ca Guvernul Regatului Unit să ia în considere ca suficient un singur test la sosire.

Modelul cu două teste este rezultatul unei probe inițiale realizată în iulie de Collinsson, Swissport și Heathrow.

 

Modelul cu două teste este rezultatul unui program pilot inițial realizat în iulie de Collinson, Swissport și Heathrow și, de asemenea, din discuții cu diverse departamente guvernamentale. 

 

În ceea ce privește nevoia unui test dublu, surse guvernamentale, împreună cu Grant Shapps, secretarul de transport au precizat că, deoarece virusul s-ar putea dezvolta după un test negativ inițial, ar fi necesară o perioada de carantină. Acest lucru a făcut necesară adaptarea propunerii la un model cu două teste. 

 

Pentru Heathrow și Regatul Unit, întrebarea este dacă acest lucru va fi suficient pentru a-i convinge pe călători să călătorească, atunci când perspectiva este ca cele două teste să scurteze doar timpul de carantină în loc să îl elimine în intregime.

Inițial, speranța ar fi fost ca Guvernul Regatului Unit să ia în considerare ca suficient un singur test la sosire.

 

În interiorul noii zone de testare din Terminalul 2, asistentele medicale ale Collinson „vor fi disponibile pentru a ajuta la preluarea unui tampon la fața locului, care este apoi transportat de personalul Swissport către un laborator de biotehnologie al Collinson special situat lângă Heathrow. Testele vor fi livrate folosind aceleași protocoale pe care NHS le utilizează pentru testele cu bețisoare la domiciliu”. 

 

Costul testelor COVID-19 oferite va fi de 150 de lire sterline (166,5 de euro), care include și cel de-al doilea test făcut acasă și trimis centrului de testare. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.