Shadow

Greve pe patru aeroporturi germane vineri

Sindicatul german din sectorul serviciilor Verdi a convocat noi greve pentru vineri pe aeroporturile germane din  Düsseldorf, Köln/Bonn, Stuttgart și Karlsruhe/Baden-Baden, care vor paraliza în mare măsură operațiunile din aceste infrastructuri, cu anulări masive de zboruri și întârzieri mari. 

Personalul de securitate aeriană, care se ocupa de controlul pasagerilor, al bagajelor și al mărfurilor, precum și angajații din sectorul public au fost chemați la o grevă de avertisment de o zi, a anunțat miercuri sindicatul, citat de portalul Airlines.de.

Din cauza muncii pe schimburi, greva din Köln/Bonn începe în noaptea de joi spre vineri și se încheie în unele zone la primele ore ale dimineții de sâmbătă. Pasagerii trebuie să se aștepte la întârzieri, timpi lungi de așteptare și anulări de zboruri.

Numai pe aeroportul din Stuttgart sunt programate 169 de zboruri, iar aproximativ 20.000 de pasageri vor fi afectați de avertismentul de grevă. Aeroportul le-a recomandat să se informeze de la companiile aeriene și să nu vină la aeroport.

Potrivit unui purtător de cuvânt, aaeroportul din Düsseldorf elaborează împreună cu companiile aeriene un program de zbor semnificativ redus pentru ziua grevei. Inițial pentru vineri erau programate 368 de mișcări de zbor.

Nu există oferte acceptabile

„Angajații pun presiune asupra angajatorilor prin greve, deoarece în cadrul negocierilor anterioare nu au fost făcute oferte acceptabile nici în serviciul public, nici în domeniul siguranței aviației”, a declarat Andrea Becker, șeful departamentului regional al Verdi din Renania de Nord-Westfalia.

Luni, sindicatul a paralizat deja în mare parte operațiunile de zbor pe aaeroporturile din nordul Germaniei – Berlin, Hanovra, Hamburg și Bremen. Asociația Federală a Companiilor de Securitate Aeronautică (BDSL) a considerat că greva este în detrimentul progresului negocierilor.

„Este discutabil faptul că o infrastructură critică precum aeroporturile poate fi paralizată pentru o zi întreagă”, a declarat Stefan Schulte, directorul Fraport, managerul aeroportului din Frankfurt și președintele Asociației Germane a Aeroporturilor ADV. Directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, a avertizat recent că grevele încep „să devină un adevărat dezavantaj de localizare pentru hub-urile germane”.

Potrivit lui Verdi, sindicatul negociază de ani de zile cu Asociația Federală a Companiilor de Securitate Aeronautică pentru a crește indemnizațiile de noapte, sâmbătă, duminică și sărbători legale, precum și pentru a ajunge la acorduri colective mai bune pentru plata orelor suplimentare pentru personalul de securitate și de serviciu de pe aeroporturile comerciale.

Plățile suplimentare nu au fost îmbunătățite din 2006, iar din 2013 s-a negociat o creștere. „Cu toate acestea, condițiile de muncă trebuie să devină mai atractive pentru ca un număr suficient de oameni să fie dispuși să facă această muncă. Aceasta este singura modalitate ca pasagerii să nu fie nevoiți să aștepte la cozi lungi și să nu piardă timp în timpul călătoriei lor.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.