Shadow

Greva controlorilor francezi, anulată

Controlorii francezi au anulat cele trei zile de grevă pe care le anunțaseră în perioada 28-30 septembrie, după ce au ajuns la un acord cu concilierea guvernului

 

Sindicatul Național al Controlorilor de Trafic Aerian (SNCTA) a indicat pe site-ul său că ridică avizul de grevă pe care l-a emis pentru acele trei zile, fără a preciza termenii acordului, care ar trebui să fie detaliați într-un comunicat viitor. 

Imagine de arhivă. Fotografie: Adobe Stock.

 

Cererile lor s-au concentrat pe cererea de creștere a salariului pentru a compensa creșterea inflației; și o creștere a angajărilor pentru ocuparea posturilor care vor deveni vacante atunci când între 2029 și 2035 o treime din membrii organismului se pensionează. 

 

Vineri 16 septembrie, SNCTA a organizat o zi de grevă care a dus la anularea a 50% din zborurile catre sau dinspre aeroporturile franceze. De asemenea, a provocat întârzieri considerabile în alte țări, din cauza obligației de modificare a traiectoriilor avioanelor care au survolat spațiul aerian francez. A se citi articolul: Controlorii francezi convoacă noi greve în perioada 28-30 septembrie. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.