Shadow

Ghid pentru a merge la WTM: teste COVID, formulare, cine nu poate călători…

Călătoria la World Travel Market de la Londra din acest an este mai dificilă ca niciodată din cauza cerințelor de călătorie impuse de autoritățile britanice, a necesității testării COVID în a doua zi etc. Aici rezumăm pașii esențiali.

Teste PCR și antigen la același târg

Vizitatorii care vin la Londra pentru a participa la târgul WTM și care trebuie să se supună testelor COVID (PCR sau teste antigen) vor putea face acest lucru chiar în locația ExCel, datorită unui serviciu oferit de ExpressTest by Cignpost, după cum a raportat World Travel Market.

„Sunt disponibile atât testele PCR, cât și testele de flux lateral (testul antigen), cu rezultatele PCR livrate la ora 10 dimineața a doua zi și rezultatele fluxului după 40 de minute”.

Cignpost Express Test are, de asemenea, puncte de testare pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Birmingham și Edinburgh.

Pașaport esențial

De la 1 octombrie 2021, doar cetățenii UE care au locuit în Regatul Unit înainte de Brexit și s-au înregistrat în Programul de reglementare pentru a-și menține drepturile dobândite vor putea continua să-și folosească actul de identitate până în 2025.

Toți ceilalți călători din UE, Spațiul Economic European și Elveția (cu excepția muncitorilor de frontieră și a vizitatorilor medicali) vor avea nevoie de pașaport valabil pentru a intra în Regatul Unit.

Certificate dacă sunteți complet vaccinat

Acele persoane care au programul dublu de vaccinare cu cel puțin 14 zile trebuie să efectueze următorii pași.

  1. Rezervați și plătiți un test COVID-19 pentru a doua zi de la sosire (consultați link-urile de mai jos).
  2. Completați un formular de localizare a pasagerilor care trebuie completat cu 48 de ore înainte de sosire în Anglia (a se vedea link-urile de mai jos)

Foarte important: nu uitați să aveți pe telefonul mobil Certificatul digital COVID și/sau imprimat pe hârtie.

Cine nu va putea merge la WTM?

Acele persoane care au trecut prin boală și au primit o singură doză de vaccin (pentru că depășind boala au dezvoltat anticorpi și în Uniunea Europeană se consideră că doar cu o singură doză au deja programul complet) nu vor putea intra în mod normal în Regatul Unit, țară în care sunt necesare două doze.

Acești oameni sunt obligați să treacă de carantină odată ce ajung în Insulele Britanice, lucru pe care profesioniștii care călătoresc la Londra doar două sau trei zile în timpul WTM și nici nu îl iau în considerare.

Formularul completat înainte de călătorie

Persoanele care călătoresc în Regatul Unit trebuie să completeze un formular online de localizare a pasagerilor înainte de a ajunge în țară, pe care trebuie să îl prezinte înainte de a intra în avion, tren, feribot sau orice mijloc de transport. Ei trebuie să facă acest lucru chiar dacă tranzitează doar prin Regatul Unit. Poate fi expediat oricând în 48 de ore de la sosirea lor în Regatul Unit.

Formularul poate fi accesat online la următorul link:

La completarea formularului de localizare a pasagerilor, se solicită numărul de referință al rezervării pentru testul COVID-19.

Testul de a doua zi

Testul PCR pentru a doua zi de sosire în Regatul Unit trebuie rezervat înainte de a călători din țara de origine. Începând cu 24 octombrie se poate face un test antigen (Lateral Flow Test).

Acess la listele furnizorilor oficiali de teste prin următorul link de pe pagina Guvernului Britanic:

Chiar dacă șederea în Regatul Unit este mai mică de două zile, un test COVID-19 trebuie rezervat și plătit în ziua a 2-a de la sosire. Va trebui să faceți testul doar dacă sunteți încă în Anglia în ziua a 2-a.

Rețineți că ExpressTest by Cignopost este compania care va avea un punct de informare și testare chiar la târgul World Travel Market, în cadrul locației Excel.

Aviz de luat în considerare

Trebuie amintit că Regatul Unit va actualiza cerințele și interdicțiile de intrare aplicabile călătorilor internaționali pe 24 octombrie.

Din acest motiv, se recomandă insistent verificarea actualizărilor din linkurile care sunt incluse în această știre înainte de eventualele modificări care pot apărea înainte de data călătoriei.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.