Shadow

FTI Group primește o subvenție de 235 de milioane de la guvernul german

Al treilea cel mai mare operator de turism din Germania, FTI Group, a primit ajutor financiar de stat de 235 de milioane de euro, cu sprijinul acționarului majoritar, investitorul egiptean Samith Sawiris. Împrumutul Guvernului german face parte dintr-un pachet de măsuri pe care grupul le-a implementat pentru a face față impactului crizei de COVID-19. (A se citi: Milionarul egiptean Sawiris vrea să preia controlul FTI)

 

Grupul cu sediul în München a confirmat că a solicitat și a primit împrumutul de la fondul de stabilizare economică al guvernului federal german. CEO-ul si fondatorul, Dietmar Gunz, a explicat că aceasta aprobare a fost posibilă și „datorită angajamentului mare al investitorului nostru Samih Sawiris„, ziarului FVW. 

 

Hotelierul egiptean a achiziționat o participație majoritară de 75% la compania germană în aprilie, sporind astfel capitalul său social. Această măsură a permis FTI să asigure un pachet financiar de la Unicredit Bank, susținut de garanții de stat. 

 

După cum a subliniat Gunz, sprijin acordat de Sawiris grupului cu sprijin financiar adecvat „a fost din nou un factor vital în obținerea cu succes a fondurilor”

O imagine promoțională a grupului.

 

Según FTI, împrumutul guvenamental face parte dintr-un pachet de măsuri financiare și de alta natura pe care grupul le-a implementat ca urmare a deciziei. 

 

Aceste acțiuni includ reducerile de locuri de muncă începute în iulie, care au permis o reducere cu 20% a costurilor forței, împreună cu închiderea mai multor branduri specializate și vânzarea navei de croazieră din Berlin. De asemenea, practic tot personalul are acum contracte de muncă pe termen scurt. 

 

„Odată cu sprijinul noului împrumut și al pachetului de măsuri, ne putem concentra acum pe următoarele luni”, a declarat directorul general al FTI, Ralph Schiller. 

 

În acest sens, el a subliniat că grupul are deja volume semnificative de rezervări în avans pentru pachete de călătorii și fără șofer în destinații tradiționale „și, de asemenea, ne așteptăm la o creștere puternică a vânzărilor de ultim moment în prima jumătate a anului 2021”. 

 

Între timp, FTI și-a extins ofertele de rezervare anticipate cu opțiuni de anulare gratuită până la sfârșitul lunii noiembrie, în încercarea de a spori vânzările pentru iarnă 2020/21 și vara 2021. Campania oferă anularea gratuită a vacanțelor prin octombrie viitoare până la 14 zile înainte de plecare pentru rezervările efectuate la sfârșitul acestei luni. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.