Shadow

Franța se așteaptă la peste 100 de milioane de vizitatori în acest an

Franța, prima destinație turistică din lume în funcție de numărul de vizitatori străini, abordează anul cu un program important de evenimente, cum ar fi Jocurile Olimpice din 2024, pe care Parisul le va găzdui în această vară. O ofertă de agrement care va ajuta țara să depășească pentru prima dată 100 de milioane de turiști internaționali, potrivit estimărilor organizației de promovare Atout France

Deși unele piețe de mare interes pentru Franța, cum ar fi piețele asiatice, nu și-au revenit încă de la nivelul de dinaintea pandemiei, călători internaționali au revenit la această destinație. Traficul aerian actual se situează la 81% față de 2019, potrivit datelor Atout France.

În 2023, numărul de vizitatori s-a apropiat de 100 de milioane, potrivit estimărilor acestei organizații, în așteptarea confirmării oficiale. O cifră care implică o creștere semnificativă față de 2022, când au fost înregistrați 93 de milioane de călători străini, generând venituri de aproape 58 de miliarde de euro, peste cele înregistrate în 2019.

În noiembrie anul trecut, balanța de plăți pentru turism s-a ridicat la 16,5 miliarde de euro, mult mai mare decât cea din 2019, de 12 miliarde de euro.

Franța se așteaptă la peste 100 de milioane de vizitatori în acest an
Conferință de presă Atout France la Madrid.

Un an de evenimente majore

În urma rezultatelor bune din 2023 și ținând cont de numeroasele evenimente care vor fi organizate în țară în acest an, guvernul francez se așteaptă ca în 2024 să depășească pentru prima dată 100 de milioane de turiști străini.

Pe de o parte, Jocurile Olimpice și Paralimpice vor avea loc la Paris în această vară și se estimează ca 16 milioane de vizitatori străini se vor deplasa în țară pentru a urmări competiția.

În timpul prezentării acestor evenimente, Dominique Maulin, director al Atout France pentru Spania și Portugalia, a mai detaliat că „ne așteptăm la 3 miliarde de impacturi în întreaga lume nu numai în timpul ceremoniei de deschidere”.

„Sunt foarte entuziasmat de acest eveniment”, a recunoscut el. Și s-a referit la efortul depus pentru a face din această competiție una „spectaculoasă”, după ultima ediție, desfășurată în Japonia în 2020, cu multe limitări din cauza pandemiei de Covid-19.

Franța va sărbători, de asemenea, cea de-a 80-a aniversare a debarcării din Normandia. Din iunie până în august, Château de Saint-Sauveaur-le-Vicomte va găzdui concerte, parade, tabere, ateliere, conferințe și expoziții pentru a comemora această dată istorică.

Cu ocazia a 150 de ani de impresionism, Muzeul d’Orsay din Paris și alte muzee din țară vor găzdui evenimente speciale. Au fost reunite 178 de lucrări ale unor artiști precum Monet, Cézanne și Renoir.

Redeschiderea Catedralei Notre-Dame din Paris, închisă din aprilie 2019 din cauza unui incendiu grav, este programată pentru ultimul trimestru al anului 2024.

Un alt eveniment major al anului va fi Summitul Francofoniei, care în acest va avea loc în Franța, la Villers-Cotterêt.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.