Shadow

Evoluția rezervărilor hoteliere în Europa

TravelgateX a publicat date cu privire la rezervările hoteliere realizate în perioada 3-9 august în comparație cu săptămâna precedentă din țări precum Franța, Grecia, Italia, Portugalia, Regatul Unit și Spania. 

Europa începe o ieșire extrem de riscantă din izolare | PROFIT.ro

Crestere

Spania este destinația cu cea mai mare creștere de săptămâna trecută, de 26%, dublând creșterea de destinații precum Franța (9%) sau Regatul Unit (17%). Este o creștere cu mult mai mare ca cea a Greciei, de 3%. În schimb, Italia (-1%) și Portugalia (-2%) au înregistrat scăderi. 

 

Last minute

Două motive ar explica de ce Spania a atins cea mai mare creștere în rezervări (întotdeauna față de săptămâna trecută) în comparație cu alte țări.

 

În primul rând, Spania este destinația cu cele mai multe rezervări last minute. Astfel, toate rezervările last minute. Astfel, din toate rezervările realizate pentru hotelurile spaniole între 3 și 9 august, 68% au corespuns călătoriilor cu plecări în următoarele 15 zile. Clasamentul este continuat de Portugalia (54%), urmată de Italia (53%) și Grecia (43%). 

 

După cum explică José Díaz, manager al TravelgateX, rezervările last minute în Spania „au permis creșterea ușoară a prețurilor, în timp ce în restul țărilor analizate, prețurile au suferit ușoare scăderi”. 

 

… Și turismul intern

Și, în al doilea rând, creșterea rezervărilor hoteliere în Spania față de săptămâna trecută se explică și prin importanța pe care a dobândit-o cererea internă în vara coronavirusului

 

„Piața internă este marele motor al acestei redresări ușoare, dar constante”

 

Turiemul intern în Spania reprezintă 86,1%, în timp ce în țările vecine, precum Portugalia (51,5%) și Italia (52,9%), reprezintă puțin peste 50%. În Franța, procentul este sub 50%, de 49,1%, în timp ce în Regatul Unit este de doar 29,1%. Iasă în evidență o altă destinație mediteraneeană, Grecia, unde turismul intern reprezintă doar 3,1%. 

 

Căderi puternice față de 2019

În orice caz, toate destinațiile suferă scăderi puternice dacă rezervarile hoteliere sunt comparate cu cele făcute în aceeași dată de anul trecut. 

 

Cele mai mari scăderi au fost înregistrate de Regatul Unit (-76%), Italia (-74%) și Franța (-66%). Restul țărilor au suferit, de asemenea, scăderi importante, dar de sub 50%, după cum urmează: Grecia (-48%), Spania (-47%) și Portugalia (-31%). 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.