Shadow

Evoluția rezervărilor și căutărilor de călătorii în Germania

Cu o cotă de piață de 23%, Turcia este liderul rezervărilor de călătorii pe piața germană emitentă până acum în acest an, potrivit datelor colectate pe 9 august ale HolidayCheck, o OTA germană care conectează inventarul a o sută de operatori turistici. Spania se află pe locul al doilea, urmată de GreciaGermania însăși și Egipt

Image  23%

Image  21%

Image 19%

Image 9%

Cele mai rezervate destinații

Conform datelor consolidate până în 9 august, Turcia a condus rezervările de călătorii efectuate pe piața emitentă germană pentru a pleca în vacanță în 2021, cu o cotă de piață de 23%, înaintea Spaniei (21,3%), a Greciei (19,6%) și a Germaniei însăși (9%). 

 

Regiunile turistice spre care călătoresc cel mai mult germanii sunt Riviera Turcească (cotă de 19,2%), Mallorca (12,7%), Creta (9%), Rodos (4,7%) și Hurgada și Safaga (4,3%). 

 

În ceea ce privește destinațiile turistice, 3,3% din rezervări acumulate până la data de 9 august sunt concentrate în stațiunea turcească Lara, din provincia Antalya. Aceasta este urmată de Evrenseki (Antalya) cu 3%, Playa Palma (Insulele Baleare) cu 2,7%, Hurghada (Egipt) cu 2,4% și Side Kumköy (Antalya) cu 2,1%. 

 

Datele provin de la Holiday Check, un motor de metacăutare și OTA care vizează consumatorul de limba germană și vinde zbor, hotel și pachet turistic, conectând inventarul a 100 de operatori de turism, precum și Booking, Expedia, Hotelbeds, etc. 

 

Cele mai căutate destinații

În orice caz, dacă comparăm căutările din 2021 cu cele din 2019 (perioada ianuarie-iulie), putem vedea că pandemia a provocat o schimbare pe piața emitentă germană, așa cum s-a întâmplat în alte țări din Europa unde au câștigat teren staycations

 

În acest sens, căutările de hoteluri și destinații de vacanță din Germania reprezintă acum 18%, număr care înseamnă o creștere notabilă față de cota de 11% de acum doi ani. 

 

Astfel, Germania se află pe locul 1 în clasamentul celor mai căutate țări, urmată de Spania (17%), Grecia (17%) și Turcia (16%). 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.