Shadow

Disneyland Shanghai își închide porțile din cauza focarelor Covid

Disneyland Shanghai a anunțat că își va închide din nou porțile pe termen nelimitat, ca urmare a focarelor de COVID, așa cum s-a întâmplat deja în martie.

„Pentru a respecta cerințele de prevenire și control al pandemiei, Shanghai Disney Resort, inclsuiv Shanghai Disneyland, Disneytown și Wishing Star Park, au fost închise luni 31 octombrie. Vom anunța oaspeții de îndată ce vom avea o dată confirmată pentru reluarea operațiunilor”.

De asemenea, conducerea a mai informat că vor oferi rambursări sau schimburi tuturor clienților afectați. 

Potrivit cifrelor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost depistate în Shanghai 10 noi cazuri de Covid prin contagiune locală, toate asimptomatice, precum și 34 din străinătate, dintre care doar patru prezintă simptome.

Situația actuală este foarte diferită de cea din 21 martie, ziuă în care Disneyland Shanghai a anunțat închiderea, atunci 758 de cazuri (734 dintre ele asimptomatice) fiind depistate cu o zi înainate. La nivel de stat, ultima parte oferită de Comisia Națională de Sănătate arată aproape 2.900 de infecții, dintre care aproximativ 2.400 nu prezentau încă niciun simptom.

Focarele din ultimele luni, cauzate de varianta contagioasă omicron a coronavirusului, au provocat cifre de infecție nemaivăzute încă de la primele crize ale pandemiei, la începutul anului 2020.

Guvernul continuă să se agațe de strategia sa „zero covid”, care constă în izolarea tuturor celor infectați și a contactelor lor apropiate, controale stricte la frontieră și restricții asupra mobilității și campanii masive de testare PCR oriunde este detectat un caz. 

În ultimele zile, mai multe orașe, inclusiv capitalele unor provincii precum Hernan, Canton sau Qinghai, au decretat izolare. În Shanghai, nicio altă închidere nu a fost decretată la nivel municipal, deși EFE a constatat că clădirile sau urbanizările în care au fost detectate noi infecții au fost sigilate.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.