Shadow

Disney anunță 32.000 de concedieri, mai multe decât erau programate

Compania Walt Disney va concedia 32.000 de muncitori în Statele Unite din cauza crizei provocate de COVID-19 și care a forțat închiderea parcurilor sale tematice din cauza fricii de infectare cu curonavirus. Sunt cu mult mai multe decaât cele 28.000 de concedieri programate în luna septembrie. 

 

Săptămâna trecută, compania a informat autoritățile din SUA despre planurile sale de concediere a 32.000 de angajați in prima jumătate a anului fiscal 2021. 

 

Într-o declarație a Comisiei de Bursă și Valori Mobiliare, compania a avertizat că ar putea lua măsuri suplimentare, cum ar fi reducerea sau anularea plăților la planurile de pensionare sau neplata dividendelor către acționari. 

 

Gigantul de divertisment are aproximativ 223.000 de angajați, dintre care aproximativ 100.000 depind în SUA direct de departamentul sau Parcuri de Recreere, Producție și Experiențe, care are facilități în Orlando și Los Angeles (SUA), Paris, Tokyo și Shanghai și Hong Kong, în China. 

 

Aceste parcuri tematice au fost închise între martie și mai, deși cele asiatice și cel din Florida au fost redeschise cu măsuri sanitare în rândul vizitatilor și angajaților lor. 

 

Cu toate acestea, California Disneyland trebuie să rămână închis cel puțin până la sfârșitul anului și cel din Paris a trebuit să închidă din nou în octombrie din cauza noilor măsuri luate de guvernul francez pentru a reduce creșterea de neoprit a cazurilor de COVID-19 în țară. 

Majoritatea parcurilor Disney au fost închise între martie și mai.

 

Compania a raportat pierderi de aproximativ 600 de milioane de dolari în cel de-al patrulea trimestru fiscal, după ce Departamentul Parcurilor de Recreere, Producție și Experiențe, care include compania de croazieră Disney, care este și ea închisă, a suferit o pierdere de 1,1 miliarde. 

 

Disney prezice că „impactul net al COVID-19 asupra venitului de exploatare” în anul său fiscal va ajunge la 7,4 miliarde de dolari, din care 6,9 miliarde de dolari provin din activitățile din parcurile sale tematice. 

 

“Având în vedere durata necunoscută a pandemiei și a calendarului de redeschidere treptată a anumitor afaceri care încă nu a fost stabilit, nu este posibil să estimăm cu precizie impactul asupra operațiunilor noastre în trimestrele viitoare”, a spus compania. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.