Shadow

DER Touristik pariază pe PCR la origine și le facilitează în agențiile sale

Al doilea cel mai mare operator de turism german, DER Touristik, recomandă cu tărie clienților săi să efectueze un test PCR la origine înainte de orice călătorie și a decis să le ofere direct celor peste 500 de agenții de turism din toată Germania. Costul este suportat de client, care poate primi acasă un kit pentru efectuarea acestuia și apoi este trimis la laborator. Operatorul turistic subliniază că, prin această măsură, vor să ofere călătorilor liniște anticipând și răspunzând unui număr tot mai mare de destinații care o solicită, iar PCR este testul care oferă garanții atât timp cât nu există unanimitate cu privire la eficacitatea testelor antigen rapide. De asemenea, oferindu-le acces, deoarece, în unele cazuri, seturile de testare sunt temporar epuizate în anumite zone și sunt rezervate sistemelor medicale atunci când acestea sunt în cantitate redusă. 

 

După cum a explicat grupul într-un comunicat, după efectuarea unui test pilot în trei dintre agențiile sale, a extins facilitarea de testare la întreaga sa rețea pentru clienții operatorilor săi, Dertour, ITS, Jahn Reisen, Meiers Weltreisen și Travelix la toate acele călătorii în care se cere testul la destinație. 

 

Acordul cu laboratoarele Kneiβler permite operatorului turistic să ofere un test individual la un preț de 129 de euro și 199 în cazul a doi călători. 

 

„Oferim siguranță clienților noștri cu testele PCR”, explică Ingo Burmester, CEO-ul DER Touristik pentru Europa Centrală. „Cea mai mare preocupare atunci când planifici o călătorie astăzi este dacă vei fi sănătos și dacă ai putea intra în carantină în timpul călătoriei. În plus, multe destinații cer un test PCR negativ înainte de a intra. 

 

„Cu oferta noastră generăm claritate pentru clienții noștri”, adaugă el. Grupul subliniază ca una dintre problemele cu care se confruntă călătorii astăzi este că disponibilitatea seturilor de testare regionale este să fie parțial epuizat din cauza numărului tot mai mare de cazuri și teste, sau sunt reținute pentru testele medicale necesare. 

Ingo Burmester, CEO-ul DER Touristik pentru Europa Centrală.

 

Prin urmare, grupul a decis acest acord cu laboratorul, astfel încât clienții săi să aibă posibilitatea de a face teste fiabile, cu foarte puțin timp în avans în planificare. 

 

Două motive importante

De la DER Touristik, aceștia subliniază două mari motive pentru care au optat pentru PCR la origine: efectuarea testului odată ajuns în țara de destinație implică riscuri – printre care să fie supuși unei carantine în timpul călătoriei sau să fie o sursă de infecție pentru propria destinație-, și, pe de altă parte, acest tip de test îndeplinește toate cerințele de sănătate și siguranță stabilite de Comisia Europeană, nu cele antigen, care nu sunt acceptate direct în unele țări, precum Maldive sau Seychelles. 

 

„În viitorul apropiat, testarea rapidă de antigeni poate deveni un instrument important pentru asigurarea de coridoare de călătorii sigure”, spune Burmester. „Atâta timp cât nu s-au dezvoltat cerințe minime de calitate pentru testele rapide naționale și internaționale de călătorie, iar cele tipuri de teste rapide nu sunt recunoscute fără echivoc de către autoritățile de destinație, recomandăm clienților un teste PCR înainte de a începe călătoria lor”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.