Shadow

Decesele în accidentele aviatice s-au multiplicat cu mai mult de 12 în 2018

Aviation Safety Network a prezentat statisticile privind accidentele aviatice din 2018 care arată că în cursul anului au fost înregistrate un total de 15 accidente de avion mortale în care și-au pierdut viața 556 de persoane. În ciuda acestor cifre și a accidentelor semnificative, 2018 a fost unul dintre cei mai siguri ani din istoria aviației comerciale, deși a fost totuși mai rău decât media ultimilor cinci ani

Douăsprazece accidente au implicat zboruri de pasageri, trei au fost zboruri de marfă. Trei din cele 15 de avioane accidentate au fost operate de companiile aeriene incluse pe „lista neagră” a Uniunii Europene, cu două mai multe decât în 2017.

Organizația indică faptul că datele din 2018 fac din acest an al treilea an cel mai sigur dintre toate datorită numărului de accidente fatale și al nouălea cel mai sigur din punct de vedere al deceselor. Cel mai sigur an din istoria aviației a fost 2017, cu 10 accidente și 44 de vieți pierdute. În ceea ce privește media pe cinci ani de 14 accidente și 480 de decese, anul trecut a fost mai grav în ambele aspecte. 

Având in vedere traficul aerian global estimat la aproximativ 37,8 milioane de zboruri, rata accidentelor este un accident mortal pentru fiecare 2,54 milioane de zboruri.

Acțiunea de salvarea victimelor și a resturilor avionului Lion Air.

Siguranța aviației crește

Reflectând această rată a accidentelor, directorul general al Aviation Safety Network, Harro Ranter, a declarat că nivelul de siguranță a crescut semnificativ: „Dacă rata accidentelor ar fi rămas aceeași ca acum 10 ani, anul trecut s-ar fi încheiat cu 39 de morți. La rata accidentelor din 2000, s-ar fi finalizat cu 64 de accidente mortale. Acest lucru arată progresul extraordinar în ceea ce privește siguranța în ultimele două decenii”.

ASN subliniază că în ultimii cinci ani, „este clar că accidentele din cauza pierderii controlului reprezintă o problemă majoră de siguranță a aviației importante, deoarece  a fost responsabilă de pentru cel puțin 10 dintre cele mai grave 25 de accidente. În majoritatea acelor accidente a fost practic imposibil să existe supraviețuitori”.

Statisticile se bazează pe toate accidentele de aeronave comerciale mortale (zboruri de pasageri și de marfă) din întreaga lume implicând aeronave civile ale cărui model de bază a fost certificat pentru a transporta 14 sau mai mulți pasageri. Nu include avioane de transport militar.

 

Aviation Safety Network este o organizație independentă din Olanda, fondată în 1996 cu scopul de a furniza informații actualizate, complete și de încredere cu privire la accidentele de pasageri și problemele de siguranță. ASN este un serviciu exclusiv al Fundației pentru Siguranța Zborului (FSF). Cifrele au fost colectate folosind baza de date privind accidentele de aeronave a Aviation Safety Network, organizație din Olanda specializată în informații privind siguranța aviației obținute din surse autorizate și oficiale. Baza sa de date conține detalii despre mai mult de 8.700 de accidente și în fiecare săptămână primește aproximativ 50.000 de vizitatori unici.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.