Shadow

CWT încheie un acord de recapitalizare de aproape 300 de milioane de euro

Agenția de turism de afaceri CWT (Carlson Wagonlit Travela încheiat un acord de recapitalizare și consolidare a poziției financiare a companiei cu o injecție de capital de 350 de milioane de dolari (298 de milioane de euro) și o restructurare a datoriei sale „într-un moment în care recuperarea călătoriilor de business continuă să câștige avânt pe piețele cheie din întreaga lume”, a anunțat multinaționala americană. 

Planul de recapitalizare a fost susținut de „o majoritate covârșitoare” a partenerilor financiari, care după acest pact vor deveni noi proprietari majoritari ai companiei.

Principalele cifre ale CWT în acest an fiscal.

Acordul semnat cu acționarul financiar Barings LLC, printre altele, constă în patru puncte.

Pe de o parte, injectarea a 350 de milioane de dolari (298 de milioane de euro) de capital social în companie.

Un al doilea punct este eliminarea a aproape 900 de milioane de dolari (750 de milioane de euro) de datorii, înlocuind datoria actuală a CWT de 1,5 miliarde de dolari (1,275 miliarde de euro) cu o nouă datorie de primă garanție de 625 milioane de dolari (531 milioane de euro) emise cu dobânda de piață și o nouă linie de credit rotativă neutilizată.

Un al treilea element este acela că oferă companiei „lichidități substanțiale pe termen lung” prin numeralul rezultat al bilanțului și noua linie de credit rotativă.

Al patrulea punct este angajamentul de a finaliza plata către toți partenerii de afaceri și alți furnizori de bunuri și servicii ale companiei.

McKinney: „Industria se confruntă cu creșteri semnificative ale cererii pentru prima dată de la începutul pandemiei”

CWT va începe să solicite aprobarea formală a acordului în următoarele săptămâni și se așteaptă să finalizeze implementarea planului în cursul acestui an.

Resurse pentru a continua să crească

CEO-ul CWT, Michelle McKinney Frymire, a încheiat acordul deoarece pune compania într-o poziție  de „succes pe termen lung și oferă resurse financiare semnificative pentru a crește și a dezvolta în continuare afacerea noastră”.

McKinney a subliniat că „acesta este un moment important și interesant pentru călătorii, întrucât industria se confruntă cu creșteri semnificative ale cererii pentru prima dată de la începutul panemiei”.

De asemenea, ea a valorat foarte pozitiv faptul că „s-a obținut sprijinul copleșitor al partnerilor noștri financiari, care vor deveni noii proprietari majoritari ai CWT, ceea ce subliniază încrederea lor în piață, în CWT și în strategia și serviciile noatre”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.