Shadow

Creștere cu peste 10% a rezervărilor biletelor de avion către principalele orașe europene

Comunicat de presă

Deși vara este sezonul vacanțelor lungi și sejururilor la mare, anul acesta destinațiile europene și city break-urile au înregistrat creșteri de două cifre față de aceeași perioadă a anului trecut în ceea ce privește rezervarea biletelor de avion. Astfel, conform unei analize Vola.ro preferințele românilor au rămas aproape neschimbate față de vara anului trecut, în top regăsindu-se destinații precum Marea Britanie, Italia, Spania, Germania și Franța.

Top 5 orașe europene preferate de români vara aceasta: Londra, Roma, Bruxelles, Paris și Milano

Conform datelor Vola.ro, cele mai căutate orașe europene pentru călătorii de tip city break sunt Londra, Roma, Bruxelles, Paris și Milano. Cele 5 destinații au fost în vârful topului și în anul anterior, însă datele anului 2019 arată o creștere de 10 – 13% față de 2018 după numărul de bilete de avion rezervate. Londra conduce detașat în topul orașelor preferate de români, înregistrând aproape 1500 de rezervări doar în luna iunie, 2019, fie pentru călătorii tip city break, fie pentru călătoriile românilor din diaspora.

Viena și Dublin au urcat suprinzător de mult în preferințele românilor, înregistrând creșteri de peste 20% în numărul biletelor de avion rezervate pentru vara aceasta.

 

Prețul mediu al biletelor de avion pentru sezonul de vară în ușoară creștere față de anul 2018

Dacă în 2018 românii care și-au dorit să călătorească vara au plătit aproape 133 euro / persoană pe biletul de avion, în sezonul de vară 2019 prețul mediu a scăzut la 127,62 euro / persoană.

Pentru pachetele de vacanță, Turcia (Antalya) și Grecia (Rhodos, Corfu, Zakynthos) rămân destinațiile cele mai populare, însă românii se arată din ce în ce mai interesați de destinațiile spaniole: Tenerife, Palma de Mallorca, Costa Brava.

 

Vara – anotimpul călătoriilor în gașcă, de maxim 3 zile și fără bagaj de cală

Turiștii care preferă city break-urile în perioada verii fie optează pentru bilete doar dus, care să le ofere posibilitatea să aleagă returul dintr-un alt oraș, fie optează pentru perioade scurte de călătorie de maxim 4 zile. Peste 70% dintre turiștii care călătoresc vara în city break-uri nu își cumpără și bagaj de cala.

Claudia Tocilă
Claudia Tocilă, director de Marketing la Vola.ro.

„Sezonul de vară în rezervările biletelor de avion pe Vola.ro rămâne predominat de cei care vin acasă în vacanța de vara (studenți sau persoane care lucrează în alte țări). Anul acesta am văzut și o creștere a destinațiilor de city break și, din datele pe care le avem, reiese că din ce în ce mai mulți turiști români optează pentru 1 sau chiar 2 city break-uri de maxim 3-4 zile, în timpul sezonului de vară” a declarat Claudia Tocilă, director de Marketing Vola.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.