Shadow

Congrese și convenții: perspectiva 2020 și tendințe de la IBTM

Turismul MICE va continua să beneficieze în 2020 o situație economică globală pozitivă, în care vor apărea, de asemenea, noi industrii care vor cere propriile congrese, convenții și stimulente. Acest lucru este indicat de raportul de tendințe al târgului mondial IBTM World, desfășurat săptămâna aceasta la Barcelona.

 

Creștere globală 

„În primul rând, continuăm să beneficiem de creșterea economică globală”, rezumă Alistair Turner, coordonatorul raportului.

În acest sens, este de așteptat ca PIB-ul întregii lumi să crească cu 3,5% anul viitor, față de 3,2% în 2019.

„Instabilitatea a devenit noul normal”.

Cu toate acestea, creșterea economică nu mai este o garanție a siguranței și a certitudinilor.

„Instabilitatea a devenit noul normal. Iar factori precum sustenabilitateasecuritatea și tehnologia sunt din ce în ce mai importante în segmentul MICE, care rămâne o afacere robustă„, adaugă el.

Este, de asemenea, o afacere din ce in ce mai competitivă. „Africa se trezește și mai multe țări adaugă o nouă ofertă, inclusiv centre de conventii; iar în Asia, turismul MICE explodează”, spune el.

De fapt, la târgul IBTM din Barcelona, o prezență din ce în ce mai importantă a destinațiilor asiatice, care se lansează în captarea clientului european, poate fi observată an de an.

Coridorul principal de la târgul IBTM 2019, marți.
Alistair Turner, prezentând raportul de tendințe de la IBTM World.
O imagine capturată marțea trecută de la târgul IBTM World, care are loc la Barcelona.Congrese și convenții: perspectiva 2020

Noi industrii

Din fericire pentru hoteluri, agenții receptive și destinații care participă la târgul IBTM, cererea prezintă, de asemenea, un dinamism deosebit.

În acest sens, raportul evidențiază apariția de noi sectoare economice sau industrii create din două sau mai multe dintre cele existente.

Noile afaceri legate de sănătate, mobilitate și finanțe sau timp liber vor stimula cererea de congrese și convenții în următorii ani. 

Noi clienți care solicită congrese și convenții provin din sectoare precum FinTech, AutoTech, PharmaTech … Sau jocuri video, o industrie care are deja o cifră de afaceri mai mare decât televiziunea, filmul sau muzica.

Raportul complet de tendințe al IBTM poate fi descărcat ca document PDF la acest link.

IBTM Trends Watch Report 2019

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.