Shadow

Companiile aeriene interzic utilizarea polemicului Knee Defender

Mai multe companii aeriene au început să interzică pasagerilor să utilizeze la bord un dispozitiv cunoscut sub numele de „Knee Defender” (protector de genunchi). Este vorba de câteva piese plasate în partea din spate a unui scaun, care împiedica ca acesta să poată fi intins. Utilizarea acestui aparat a provocat o ceartă între pasageri pe 24 august, care a dus la devierea unui avion ce zbura în SUA.

„Knee Defender”, făcut din plastic, a fost patentat de către Gadget Duck, o companie din Statele Unite ale Americii, și este vândut pentru 22 de dolari.

Imagen: Gadget Duck.

Având în vedere ca reglementările de transport aerian din Statele Unite nu zic nimic cu privire la acest tip de dispozitiv, mai multe companii, printre care United Airlines, au început să îl interzică în mod expres.

În Australia, „Knee Defender” a fost de asemenea interzis la bordul avioanelor de către companiile aeriene QantasVirgin și JetStar.

Primul incident serios provocat de acest dispozitiv a avut loc la data de 24 august, când doi pasageri s-au certat în timpul unui zbor al companiei United, care făcea ruta New Jersey-Denver. Cearta a obligat membrii echipajului de zbor să devieze avionul la Chicago.

Adevărul este că în ultimii ani, spatiul dintre scaune s-a tot redus în multe companii, reducând din ce în ce mai mult confortul pentru pasagerii care calatoresc.

Cu câteva decenii în urmă, spatiul pe care îl avea pasagerul care zbura cu o companie aeriană americană era de 86 de centimetri. În prezent, unele companii au ajuns să reducă acest spațiu la 71 de centimetri.

Deci, nervii sunt foarte tensionați în avioane. Luni, un zbor al companiei Delta, care zbura pe ruta New York-Palm Beach, a fost deviat la Jacksonville ca urmare a unui scandal provocat tocmai de un scaun rabatabil.

Și la data de 27 august a avut loc un eveniment similar într-un zbor al companiei American Airlines, care acoperea ruta Miami-Paris, și care a trebuit să aterizeze la Boston.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.