Shadow

Companiile aeriene chineze au interzis să zboare în SUA începând cu 16 iunie

Companiile aeriene chineze nu vor putea intra în Statele Unite începând cu 16 iunie, decizie anunțată joi de administrația președintelui Donald Trump ca răspuns la decizia guvernului asiatic de a nu ridica interdicția de sosire a aeronavelor americane in China din cauza pandemiei de Covid-19.

„Departamentul de Transport al SUA, ca răspuns la eșecul Guvernului Republicii Populare Chineze de a permite companiilor aeriene americane să își exercite pe deplin dreptul bilateral de a efectua zboruri de călătorii programate către și dinspre China, suspendă operațiunile programate ale tuturor companiilor aeriene chineze”, a comunicat Washingtonul ieri, care s-a arătat deschis să retragă măsura dacă această situație se schimbă. Decizia afectează companiile Air China, China Eastern, China Southern și Xiamen.

SUA denunță că guvernul chinez încalcă un acord încheiat în 1980 între cele două țări care stabilește dreptul companiilor din ambele națiuni să opereze servicii diferite pe teritoriile lor.

În martie, China a redus zborurile străine la unul pe săptămână pe țară, o măsură menită să reducă răspândirea virusului

Autoritățile americane denunță că, în timp ce pe 12 martie, companiile americane și-au anulat rutele către țara asiatică, companiile chineze au continuat să opereze cu o anumită regularitate, ceea ce consideră nedrept. 

Recent, companiile aeriene americane Delta Air Lines și United Airlines au presat China pentru a-și recupera rutele închise din cauza pandemiei, dar ambele afirmă că autoritățile țării asiatice nu au aprobat reluarea acestor operațiuni.

Acesta este încă un capitol al tensiunilor pe care Trump le menține încă de la începutul pandemiei cu China, despre care a spus că a încercat să ascundă severitatea virusului.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.