Shadow

O companie aeriană dă în judecată Țările de Jos și UE din cauza reducerilor din Amsterdam

Compania aeriană americană JetBlue a intentat un proces împotriva guvernului Țărilor de Jos și a Uniunii Europene în legătură cu restricțiile planificate privind capacitatea de transport aerian pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, temându-se pentru sloturile sale, solicitând în același timp un răspuns eficient din partea Departamentului Transporturilor (DOT) din Statele Unite. 

Potrivit JetBlue, în cazul în care restricția planificată a capacității intră în vigoare, există riscul de a fi exclusă de la Schiphol începând cu 2024, potrivit unui raport CH-Aviation.

JetBlue și-a depus cererea la Departamentul de Transport al SUA la 28 septembrie, în baza Legii privind practicile concurențiale echitabile în transportul aerian internațional (IATFCPA). Plângerea vine în sprijinul unei plângeri separate depuse de Airlines for America (A4A) la 22 septembrie pe aceeași temă.

Jetblue se teme că îî vor fi retrase sloturile din Amsterdam
JetBlue se teme că ar putea fi obligată să renunțe la operațiunile sale din Amsterdam.

JetBlue, nou-venită pe piață SUA-Țările de Jos, a avertizat că va fi exclusă de la operațiunile de pe aeroportul Schiphol dacă guvernul olandez va aproba reducerile planificate ale zborurilor, menite să reducă zgomotul și emisiile de CO2.

Compania aeriană susține că restricția de capacitate planificată reduce drastic capacitatea aeroportului „fără a ține cont de procedurile obligatorii din punct de vedere juridic și de normele de acces pentru noii intrați” și încalcă „flagrant” acordul SUA-UE privind transportul aerian Open Skies.

Potrivit unui comunicat din partea Netherlands Airport Coordination (ACNL), coordonatorul olandez de sloturi, Jetblue „presupune în mod rezonabil că nu îi se va aloca niciun slot pentru perioada de programare din vara anului 2024@.

Compania aeriană low-cost americană propune ca Departamentul de Transport din SUA să solicite companiilor aeriene din Țările de Jos să trimită planuri de zbor pentru a „trimite un mesaj direct” guvernului olandez că Statele Unite sunt dispuse să apere drepturile bilaterale ale companiilor aeriene americane.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.