Shadow

Clasamentul mondial al destinațiilor de congrese

Barcelona a fost orașul care a găzduit cele mai multe congrese internaționale în 2017, conform clasamentului realizat de International Congress and Convention Association (ICCA). În acest fel, capitala catalana a întrecut atât Parisul cât și Viena, liderii tradiționali ai acestui clasament. 

În total, 195 de congrese internaționale au fost organizate anul trecut în Barcelona, în timp ce Parisul și Viena au atras 190, urmate de Berlin (185), Londra (177), Singapore (160) și Madrid (153).

Trebuie amint că pentru a stabili acest clasament, ICCA ține cont doar de congresele internaționale cu cel puțin 50 de delegați și o rotație regulată între cel puțin trei țări.

Clasamentul mondial al destinațiilor de congrese
Clasamentul mondial al destinațiilor de congrese

Clasamentul pe țară

Pe de altă parte, clasificarea țărilor care găzduiesc cele mai multe congrese internaționale este condusă, încă o dată, de Statele Unite. SUA conduce acest clasament de două decenii.

După Statele Unite (cu 941 de congrese) se află Germania (682), Regatul Unit (592), Spania (564), Italia (515), Franța (506), Japonia (414) și China (376).

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.