Shadow

Clasamentul celor mai apreciate 56 de orașe din lume

Clasamentul celor mai apreciate orașe City Reptrak 2018, elaborat de Reputation Institute, este condus de Tokyo

Acest clasament, al Reputation Institute, a fost întocmit pe baza a 12.044 de sondaje efectuate în perioada martie-aprilie 2018 în rândul cetățenilor din Germania, Italia, Canada, Japonia, Statele Unite, Regatul Unit, Franța și Rusia.

Ce măsoară clasamentul

Evaluarea a luat în considerare trei dimensiuni: calitatea vieții (oferta turistică, mediul urban, frumusețea, cultura, timpul liber), nivelul de dezvoltare (stabilitatea financiară, atragerea investitorilor, potențialul de creștere, mediul favorabil pentru desfășurarea afacerilor) și calitatea instuțională (mediu sigur, rețea de transport, lideri respectați, instituții politice și sociale).

Respondenții au evaluat cele 56 de orașe cu cel mai mare produs intern brut din lume (PIB) din lume, cea mai mare populație și recunoaștere.

Top 20 mondial

Cele douăzeci de orașe cu cea mai bună reputație din lume, conform raportului City Reptrak din 2018 sunt Tokyo, Sydney, Copenhaga, Viena, Stockholm, Venetia, Roma Zurich, Munchen, Montreal, Helsinki, Melbourne, Toronto, Milano, Barcelona, Vancouver, Londra, Dublin, Madrid și San Francisco.

Tokyo conduce clasamentul, fiind cel mai apreciat în conducerea politică, eficacitatea guvernului și al doilea cel mai sigur oraș dintre toate oașele analizate.

Clasamentul City Reptrak 2018. Sursă: panoramical.eu

Pe categorii, Copenhaga este percepută drept cea mai sigură, iar Roma a fost aleasă ca fiind cea mai frumoasă.

La coadă, orașele cu cea mai proastă reputație dintre cele 56 analizate sunt Moscova, Cairo, Mexic – care este cea mai nesigură- New Delhi si Istanbul.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.