Shadow

Cheltuielile britanicilor pe călătorii scad (și cresc staycation-urile)

Britanicii își reduc cheltuielile pentru călătorii în străinătate ca răspuns la inflația ridicată, considerând că aceste cheltuieli sunt neesențiale, potrivit unui raport Barclaycard bazat pe date cu privire la utilizarea cardului. 

Astfel, costul ridicat al vieții care se experimentează a început deja să afecteze unele aspecte ale cheltuielilor gospodăriilor încă din iulie, cu o scădere specifică de 4% în agențiile de turism și 3% în companiile aeriene. Toate acestea și, în ciuda faptului că cheltuielile generale au crescut cu 1,6% față de iunie, dar britanicii au cheltuit mai mult pe alte aspecte, precum îmbrăcăminte sau evadări în interiorul Regatului Unit.

Mai exact, cetățenii au cheltuit cu 2% mai mult pe sejururi, inclusiv rezervări la hoteluri și alți furnizori de cazare din țară, astfel că 16% dintre britanici au ales să rămână în țară. 

Britanicii încep să renunțe la călătoriile în străinătate. Photo by mohamed hassan from PxHere.

Pe de altă parte, 20% au decis să nu părăsească țara, indiferent dacă se bucură de vacanțe interne, iar unul dintre aspecte care a influențat-o este creșterea prețului biletelor de avion, care a crescut cu 30%. Inflația puternică îi determină, de asemenea, să reducă cheltuielile pentru mâncare și băutură afară.

Știri despre impactul inflației: Acesta este modul în care sectorul reacționează la inflația fulgerătoare.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.