Shadow

Certificatul de vaccinare verde va putea fi obținut cu o singură doză

Certificatul verde digital, numele pe care UE l-a dat pașaportului de vaccinare, poate fi obținut și de persoanele care au fost parțial imunizate, adică care au primit o singură doză din cele două prevăzute pentru majoritatea vaccinurilor disponibile. Acest lucru a fost explicat pentru Euronews de către comisarul pentru justiție al Uniunii Europene, Didier Reynders, care a clarificat că documentul, care va fi un cod QR, va informa dacă purtătorul a fost complet imunizat sau nu

 

Comisarul pentru Justiție a insistat că asupra faptului că certificatul verde digital, care va fi gata „la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie„, nu trebuie să fie discriminatoriu și nici nu poate face posibilă mobilitatea internațională doar pentru persoanele vaccinate. 

 

Din acest motiv, asigură el, documentul va include nu numai dacă purtătorul de cuvânt a fost vaccinat cu una sau două doze, ci și dacă a trecut prin boală și, prin urmare, poate avea anticorpi naturali și, de asemenea, dacă a efectuat un test PCR. Și, de aceea, oamenii care nu au fost încă complet imunizați. 

 

„Suntem de acord cu precauțiile indicate de Organizația Mondială a Sănătății cu privire la pașaportul de vaccinare”, spune Reydners, „și tocmai pentru a evita discriminarea ne-am gândit la un document care facilitează mobilitatea persoanelor vaccinate și nevaccinate”. Astfel, persoanele care nu au fost vaccinate pot călători și cu un test PCR și, dacă este cazul, cu carantina. 

Certificatul verde de vaccinare în formatul său digital. Va fi lansat la sfarșitul lui iunie sau începutul lui iunie.

 

Franța a fost prima țară UE care și-a lansat propiul coronavirus travel pass, în urma recomandărilor Comisiei Europene. Guvernul francez a actualizat aplicația de urmărire TousAntiCovid pentru a include teste negative și certificate de vaccinare. Spania, potrivit informațiilor de la Euronews, va implementa un instrument similar în zilele următoare, iar Danemarca a lansat un „coronapas” pentru a permite cetățenilor să acceseze afaceri neesențiale, precum saloane de coafor și de înfrumusețare. 

 

Potrivit lui Reydners, Comisia Europeană speră să înceapă negocierele la începutul lunii mai și să poată lansa un program pilot pentru pașapoartele de vaccinare până în iunie. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.