Shadow

Care sunt cele mai căutate destinații din România pentru vacanța de toamnă a copiilor?

Comunicat de presă

După un început de an școlar marcat de numeroase incertitudini, se pare că lucrurile au intrat, în sfârșit, în linie dreaptă, iar elevii din ciclul preșcolar și cel primar se pregătesc acum pentru prima lor vacanță, care se va desfășura în intervalul 25 – 31 octombrie 2021.

Cele mai căutate destinații din România pentru vacanța de toamnă a copiilor - Revista Biz - prima revistă de afaceri din România

În acest context, familiile acestora au început deja să facă planuri pentru sejururi în țară și să rezerve cazări pentru sfârșitul lunii. Potrivit unui raport realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, cele mai aglomerate zile din punctul de vedere al rezervărilor sunt cele de weekend: 23 octombrie, respectiv 29 octombrie.

Care sunt destinațiile din România perfecte pentru o vacanță cu copiii

Ținând cont de faptul că suntem în plin sezon al vacanțelor școlare, cei mai mulți turiști aleg să călătorească acum alături de copiii lor, optând pentru locuri care oferă condiții și activități potrivite pentru întreaga familie.

Conform raportului emis de Travelminit.ro, în topul celor mai căutate destinații se află stațiunile montane (29%), stațiunile balneoclimaterice (23%), marile orașe (21%), dar și zona secuimii (9%). O intrare interesantă în acest top este cea a destinațiilor inedite din România, a căror popularitate a crescut exponențial în ultimii ani. Printre ele se numără Rimetea (județul Alba), Breb (județul Maramureș), Cârța (județul Sibiu), sate românești care oferă amintiri și povești memorabile, semn că turiștii încep acum să acorde un interes tot mai mare experiențelor autentice.

„Toamna aceasta, destinațiile favorite ale turiștilor sunt stațiunile montane, destinațiile care se remarcă prin peisaje spectaculoase, liniște și aer curat și care sunt ideale pentru o vacanță de familie. Sunt căutate în special zonele aproape de casă, pentru sejururi scurte, care se sincronizează acum cu vacanța de toamnă a copiilor. De asemenea, în contextul pandemic în care ne aflăm acum, cu schimbări de la o zi la alta, observăm o tendință tot mai mare a rezervărilor last-minute. Industria turismului este în continuare sub semnul incertitudinii, așa că, inclusiv pentru perioada de iarnă și a sărbătorilor care urmează, rezervările nu vor mai fi făcute cu mult timp înainte, ca în anii trecuți, ci cât mai aproape de data plecării. În plus, sunt șanse mari ca acceptarea turiștilor la unitățile de cazare din țară să fie corelată cu prezentarea certificatului verde”, spune Timea Ambrus, manager operațional al platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Sejur de toamnă în România: tarife și condiții pentru vacanțele alături de copii

Există, de asemenea, și câteva aspecte de luat în calcul atunci când vine vorba de organizarea unei vacanțe cu cei mici. Turiștii se orientează către unități de cazare dotate cu locuri de joacă pentru copii, grădină, dar și diferite facilități de divertisment (board games, terenuri de tenis, mese de ping-pong etc.). Foarte importantă este și distanța dintre unitatea de cazare și principalele atracții din zona aleasă, familiile căutând locuri care oferă acces rapid către punctele de interes, pentru ca micuții să nu se plictisească în mașină.

Potrivit aceluiași raport, turiștii care călătoresc alături de copii se cazează cel mai des în hoteluri (în proporție de 41%), un motiv fiind și varietatea de facilități regăsite într-un singur loc (restaurante, spații de joacă, opțiuni de agrement). Pe a doua poziție în topul unităților de cazare cu cele mai multe rezervări efectuate de familii se află pensiunile (36%), urmate de case de oaspeți, apartamente și vile.

În ceea ce privește tarifele din următoarea perioadă, prețul mediu pentru 2 adulți + 2 copii, 2 nopți, este de 810 lei per unitate de cazare. În cazul unui sejur de 3 nopți, cazarea pentru 2 adulți + 2 copii este de aproximativ 1020 lei.

Sejururi de toamnă cu voucherele de vacanță din anii trecuți

Iar veștile bune nu se opresc aici. Travelminit.ro și Sodexo continuă campania prin care îi încurajează pe turiștii care încă au vouchere de vacanță rămase nefolosite din anii trecuți să le utilizeze acum pentru a rezerva cazări în țară și pentru a se bucura de sejururile mult așteptate.

Prin urmare, dacă ai în plan un concediu în România în perioada următoare, este momentul să-ți folosești voucherele de vacanță (tichete și carduri de vacanță) rămase din 2019 și 2020 pentru a face rezervări în țară. Este important de precizat că acestea vor expira cât de curând.

În concluzie, turiștii care vor să se bucure de cele mai simpatice vacanțe de familie au în continuare la dispoziție o mulțime de opțiuni de cazare în România și pachete promoționale la prețuri avantajoase. Și nu uita: dacă încă ai vouchere de vacanță rămase din anii trecuți, le poți folosi acum pentru următorul tău sejur în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.