Shadow

Cele mai bune insule din Marea Mediterană

Clasamentul platformei Musement analizează cele mai bune 30 de insule pentru a petrece vacanțele, care este condus de Sicilia, Creta, Cirpu, Sardinia, Rodos și Mallorca. 

 

Pentru a întocmi clasamentul, platforma de rezervare a activităților și experiențelor de destinație Musement a analizat factori precum numărul de activități și lucruri de făcut pe fiecare insulă, numărul de plaje cu steag albastru, bugetul mediu pentru o săptămână, orele medii de soare și temperatura apei în lunile de vară și prezența unuia sau mai multor situri declarate Patrimoniu Mondial de UNESCO pe fiecare teritoriu. 

Mallorca se află pe locul șase.

 

Insule grecești

Sicilia conduce clasamentul obținând punctaj maxim (100 de puncte) datorită îmbinării de cultura, istorie, frumusețe naturală și vreme bună, insula care este urmată în clasament de Creta (87,50 puncte), Cipru (82,18), Sardinia (61,08) și Rodos (55,66). La rândul ei, Malta, Cefalonia, Djerba (Tunisia) și Zante închid primele zece. 

 

Mallorca, care obține 39,97 de puncte, se remarcă înainte de toate prin „numărul enorm de atracții și lucruri de făcut, cu o gamă largă de activități, care să satisfacă toate tipurile de călători”. 

 

Pe țări, Grecia câștigă cu 20 de insule în clasament, urmată de Italia cu trei și Spania și Malta, cu două insule. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.