Shadow

Ce tip de turism negru este cel mai atractiv pentru călători?

Turismul negru, adică vizitarea locurilor care au fost scena celor mai tragice evenimente din istorie, a devenit la modă, deși are și detractorii săi. Seriale precum „Cernobîl” sau „Celălalt turism” au promovat destinații marcate de tragedie, în special în rândul călătorilor din generația Z (25 de ani sau mai tineri)

Passport Photo Online a chestionat 900 de americani pentru a afla care sunt motivațiile lor și care sunt cele mai populare pentru „turismul negru”. O statistică revelatoare: 82% au vizitat deja cel putin o destinație de turism negru și, dintre cei care nu au vizitat-o, 63% sunt interesați.

Motivele pentru o călătorie neagră

Opt din zece respondenți au vizitat deja o destinație neagră în timpul vieții lor, deși în cazul Generației Z acest procent crește la 91%, iar în rândul baby-boomerilor scade la 71%.

Principalul motiv pentru care vizitează destinații marcate de moarte sau dezastre are legătură cu aspectul educațional (52%), dar și cu dorința de a aduce un omagiu persoanelor afectate (47%) sau pentru că se dorește descoperirea unui loc cu istorie și nu doar a unei destinații la modă.

dark tourism: why travelers flock to sites of tragedy

 

În ceea ce privește cel mai atractiv tip de turism negru, pe primul loc se situeză turismul de război sau de câmp de luptă; turismul de catastrofă ecologică generează, de asemenea, o mare curiozitate morbidă și, într-o măsură mai mică, călătoriile pentru exploatarea cimitirelor, pentru patrimoniul lor artistic, arhitectural, istoric sau peisagistic.

În același timp, există turiști care doresc să întâlnească sau să afle despre fantome sau incantări, să călătorească în locuri asociate cu uciderea deliberată a unei națiuni sau a unui act etnic și chiar în închisori, explică Passport Photo Online. Turismul nuclear este o altă categorie care suscită interes; seria de evenimente de Cernobîl a avut mult de a face cu aceasta, iar astăzi centrala nucleară este a noua cea mai populară destinație vizitată de turiști.

Mai multe informații în articolul: Cernobîl, noul sceanariu al turismului cinematografic.

Cele mai populare 15 destinații

dark tourism destinations intrepid travelers want to visit the most

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.